Hackerii au preluat conturile de Twitter ale unor publicatii din SUA. Printre mesajele afisate: Papa Francisc anunta al treilea razboi mondial

Hackerii au preluat temporar vineri controlul asupra conturilor de Twitter ale mai multor outleturi mass-media americane si au publicat mesaje false. Intr-unul dintre cazuri, mesajul il cita pe Papa Francisc anuntand declansarea celui de-al treilea razboi mondial. Intr-un altul se vorbea de incidente armate intre Statele Unite si China, transmite AFP.

Contul agentiei de presa United Press International (UPI) a anuntat ca Papa a afirmat ca “al treilea razboi mondial a inceput”, in timp ce cotidianul New York Post a scris pe contul sau, printre altele, ca portavionul USS George Washington a fost tinta unor rachete chineze.

Un oficial al Pentagonului a subliniat ca mesajul referitor la ostilitatile cu China este “eronat”. Ulterior, mesajele au fost sterse de pe conturile de Twitter repective.

Citeste si: SERVICII SECRETE DIN SUA CONFIRMA AUTENTICITATEA INREGISTRARII DIFUZATE DE AL-QAIDA PENTRU REVENDICAREA ATACULUI DIN FRANTA. VIDEO

Publicatia, proprietate a grupului News Corp condus de Rupert Murdoch, a mentionat: “Contul nostru de pe Twitter a fost piratat pentru scurta vreme, iar noi anchetam”.

Alte mesaje false au anuntat convocarea de catre presedinta Rezervei Federale Americane (Fed), Janet Yellen, a unei reuniuni de urgenta, pentru a fixa o dobanda de referinta negativa. Un alt mesaj adauga ca seful Bank of America a lansat un apel la calm, dand asigurari ca o astfel de actiune a Fed nu va avea impact asupra conturilor de economii.

Citeste si: Grupul Stat Islamic ameninta INTREAGA EUROPA cu ATENTATE. Al-Qaida IRONIZEAZA marsul solidaritatii

In cursul ultimilor doi ani, mai multe conturi de Twitter ale unor outleturi media internationale au fost piratate, inclusiv cel al agentiei France Presse si al BBC.

Totodata, conturile de pe YouTube si Twitter ale Comandamentului american in Orientul Mijlociu (CENTCOM), au fost piratate luni de un grup care tine de organizatia Statul Islamic (SI) a fost piratat luni, hackerii postand ceea ce ei pretind a fi documente secrete ale armatei americane, printre care si adrese personale ale ofiterilor. Ulterior, Pentagonul a anuntat ca nu fost facuta publica nicio informatie confidentiala.