PAPA FRANCISC, apel la incetarea razboiului din Siria si a conflictului israeliano-palestinian

PAPA FRANCISC a facut apel sambata la Amman la incetarea RAZBOIULUI din Siria si a CONFLICTULUI dintre israelieni si palestinieni, precizand ca Orientul Mijlociu se confrunta ”cu tensiuni grave”, relateaza agentiile DPA si AFP.

”Incurajez autoritatile regatului iordanian sa persevereze in eforturile lor pentru a se ajunge la PACE in intreaga regiune. Acest mare obiectiv necesita de urgenta gasirea unei solutii pasnice la criza din Siria, precum si a unei solutii juste la CONFLICTUL palestiniano-israelian”, a declarat PAPA intr-un discurs in prima zi a vizitei sale in Orientul Mijlociu.

Citeste si: PAPA FRANCISC A AJUNS IN IORDANIA, URMEAZA A SE INTALNI CU REFUGIATI SIRIENI PE MALUL RAULUI IORDAN

SUVERANUL PONTIF s-a adresat unei multimi de zeci de lideri crestini si musulmani la Palatul regal din Amman, in prezenta regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei.

”Iordania a oferit o primire generoasa unui mare numar de refugiati palestinieni si irakieni, precum si altora veniti din regiuni de conflict, indeosebi din Siria vecina, ravasita de un conflict care a durat prea mult timp. O astfel de generozitate merita aprecierea si sprijinul comunitatii internationale ”, a subliniat PAPA FRANCISC.

VATICAN: VIZITA PAPEI FRANCISC IN TARA SFANTA VA AVEA SI SCOPURI POLITICE

Sursa foto: rankia.cl