PAPA FRANCISC critica natiunile care ”INCHID USILE” IMIGRANTILOR

PAPA FRANCISC a cerut miercuri RESPECT PENTRU IMIGRANTI si a sugerat ca ”oamenii si institutiile” care le inchid usile ar trebui sa caute iertare de la Dumnezeu, informeaza Reuters.

Apelul Suveranului Pontif survine pe fondul unei dezbateri aprinse in Europa cu privire la modul rezolvarii CRIZEI IMIGRANTILOR care a inclus si ciocniri la granita franco-italiana intre politie si imigranti.

”Va invit pe toti SA CERETI IERTARE pentru persoanele si institutiile care le INCHID USA ACESTOR OAMENI care sunt in cautarea unei familii, care cauta sa fie protejati”, a spus Papa Francisc.

Franta si Austria si-au intensificat controalele la frontiera pentru imigrantii care sosesc din Italia si au trimis inapoi sute dintre acestia, in timp ce numerosi altii au fost lasati in statiile de tren din Roma si Milano. Ca un semn al dezacordului care persista in legatura cu modul in care poate fi rezolvata criza imigrantilor, premierul italian MATTEO RENZI a amenintat cu represalii daca alte tari din UE nu sunt de acord sa primeasca si ele un anumit numar de refugiati care sosesc pe tarmurile Italiei.

”Fratii si surorile noastre cauta refugiu departe de teritoriile lor, ei CAUTA O CASA UNDE POT TRAI FARA FRICA”, a spus Papa Francisc cerand comunitatii internationale ‘sa lucreze impreuna si eficient pentru a preveni cauzele imigratiei fortate’.

Franta, Italia si Germania au convenit marti sa-si uneasca fortele pentru a-i identifica pe imigrantii care sosesc pe mare si pentru a-i reloca rapid in tarile Uniunii Europene sau pentru a-i trimite inapoi in tarile lor de origine daca cererile acestora de azil in Europa sunt respinse.