Papa Francisc despre persoanele care refuză să poarte mască de protecție

Papa Francisc nu este de acord cu persoanele care refuză să respecte restricțiile impuse  de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Suveranul Pontif îi critică dur pe cei care refuză să poarte masca de protecție.

Papa Francisc a spus despre oamenii care se împotrivesc ideii de a purta masca de protecție că nu le pasă de cei care şi-au pierdut locurile de muncă şi nu dispun de beneficii de securitate socială.

Cei care refuză să poarte masca de protecție nu se vor revolta nici „împotriva suburbiilor în care copiii duc lipsa apei şi a educaţiei” sau pentru ca „sumele enorme investite în comerţul cu arme să fie folosite la hrănirea întregii rase umane şi la şcolarizarea fiecărui copil”, a mai precizat Papa Francisc.

„Anumite grupuri au protestat, refuzând să păstreze distanţa, manifestând împotriva restricţiilor de deplasare – ca şi cum măsurile pe care guvernele trebuie să le impună pentru binele poporului reprezintă un fel de atac al politicienilor împotriva libertăţii lor individuale”, a mai spus Papa Francisc în cartea de interviuri „Un temps pour changer”, care va apărea în data de 2 decembrie, la editura Flammarion.

Sursa foto: Le Monde