Papa Francisc despre prezența femeilor în instituțiile Bisericii și în funcții de răspundere și decizie

Papa Francisc a abordat, în timpul slujbei duminicale, subiectul prezenței femeilor în cadrul instituțiilor Bisericii. Suveranul Pontif a subliniat că este necesară o mai mare prezență feminină în cadrul în instituțiile de responsabilitate ale Bisericii, inclusiv în funcții cu putere de decizie.

„Să ne rugăm pentru ca credincioșii laici, în special femeile, să aibă o participare majoră în instituțiile de responsabilitate ale Bisericii”, a spus Papa Francisc în timpul slujbei de duminică.

„Femeile și bărbații laici sunt protagoniștii Bisericii, este nevoie să extindem spațiile pentru o prezență laică feminină mai incisivă în Biserică. În general, femeile sunt lăsate deoparte. Trebuie să promovăm integrarea femeilor în locurile în care se iau decizii importante”, a afirmat Suveranul Pontif. O prezență feminină mai mare este necesară și „în instituțiile de responsabilitate ale Bisericii”. „Fără a cădea în clericalisme, care strică chipul Sfintei Mame Biserica”, a concluzionat Papa Francisc.

Sursa foto: la reppublica