PAPA FRANCISC, dupa ATENTATELE DE LA PARIS: VIOLENTA IN NUMELE LUI DUMNEZEU – BLASFEMIE

PAPA FRANCISC si-a exprimat, duminica, “TRISTETEA PROFUNDA” dupa ATENTATELE DE LA PARIS si a insistat ca UTILIZAREA NUMELUI LUI DUMNEZEU pentru A JUSTIFICA VIOLENTA SI URA este “O BLASFEMIE”, relateaza Agerpres.

“Atata brutalitate ne lasa fara grai si ne intrebam cum inima omului poate concepe si realiza astfel de evenimente oribile, care au bulversat nu numai Franta, ci intreaga lume”, a spus suveranul pontif in timpul rugaciunii Angelus in Piata Sfantul Petru din Roma.

“In fata unor astfel de acte, nu putem decat condamna acest afront incalificabil la adresa demnitatii fiintei umane”, a adaugat papa.

“Vreau sa reafirm cu tarie ca violenta si ura nu rezolva problemele umanitatii si ca utilizarea numelui lui Dumnezeu pentru a justifica acest impuls este o blasfemie!”, a insistat el, aplaudat calduros.

CITESTE SI: PAPA FRANCISC: ATENTATELE DIN FRANTA, UN CAPITOL DIN CEL DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL

Pontiful s-a rugat pentru ca “in inimile tuturor sa se nasca ganduri de intelepciune si propuneri de pace” si a cerut miilor de credinciosi sa se reculeaga cateva momente in tacere impreuna cu el.

Atacurile care au lovit Parisul vineri seara s-au desfasurat in 33 de minute in sase locuri diferite, soldandu-se cu cel putin 129 de morti si peste 350 de raniti.

Intr-o prima reactie sambata, Vaticanul a cerut sa nu se cedeze panicii, mai ales in apropierea inceperii Jubileului Milostivirii la Roma.

Sursa foto: Gandul