PAPA FRANCISC este pregatit sa-l intalneasca pe DALAI LAMA, in pofida opozitiei din CHINA

Papa Francisc

PAPA FRANCISC a evocat, luni seara, posibilitatea unei intalniri cu liderul tibetan DALAI LAMA, dezmintind totodata informatia ca ar fi refuzat sa-l primeasca pe acesta cand a venit in luna decembrie la Roma la o reuniune a laureatilor Premiului Nobel pentru Pace, transmite AFP.

‘Unele ziare afirma ca nu l-am primit de teama CHINEI. Nu este adevarat’, a declarat PAPA FRANCISC in fata presei in avionul care-l aducea din vizita efectuata in Filipine.

CITESTE SI: PAPA FRANCISC cere combaterea “formelor moderne de SCLAVIE” 

SUVERANUL PONTIF a amintit ca ‘potrivit protocolului Secretariatului de Stat (al Vaticanului), sefii de stat si responsabilii de rang inalt nu pot fi primiti atunci cand vin la Roma la o REUNIUNE OFICIALA’. De altfel, nici cu ocazia reuniunilor FAO (Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura) nu am primit pe nimeni’, a adaugat PAPA FRANCISC. El a anuntat totodata ca exista contacte in vederea unei intalniri cu liderul tibetan, dar deocamdata nu a fost stabilita o data.

CITESTE SI: PAPA FRANCISC S-A RECULES LA MOSCHEEA ALBASTRA DIN ISTANBUL 

Referindu-se la eforturile de apropiere a relatiilor dintre CHINA si VATICAN, SUVERANUL PONTIFa declarat ca acestea se fac ‘pas cu pas’. Chinezii ‘stiu ca sunt dispus sa merg acolo (in China) sau sa primesc responsabili chinezi la VATICAN’, a mai spus PAPA FRANCISC, el trimitand in timpul acestei calatorii o telegrama presedintelui chinez Xi Jinping, la fel cum face cu toti sefii de stat ai tarilor pe care le survoleaza in vizitele oficiale.

Sursa foto: corriere.it