PAPA FRANCISC i-a invitat pe presedintii palestinian si israelian la Vatican sa se ROAGE pentru PACE

PAPA FRANCISC i-a invitat duminica pe presedintii israelian si palestinian sa vina la Vatican sa se ROAGE pentru PACE, la o luna dupa ce negocierile purtate sub egida SUA pentru a pune capat conflictului din Orientul Mijlociu au intrat in impas, scrie Agerpres, care citeaza Reuters.

“In acest loc al nasterii Printului Pacii, doresc sa va invit pe dumneavoastra, presedinte MAHMOUD ABBAS, impreuna cu presedintele SHIMON PERES, sa mi va alaturati in RUGACIUNEA sincera la Dumnezeu pentru darul PACII”, a spus Papa in timpul unei Liturghii in Betleem.

Citeste si: PAPA FRANCISC a ajuns la Betleem, in TERITORIILE PALESTINIENE

“Va ofer casa mea din Vatican ca loc pentru aceasta intalnire de RUGACIUNE”, a mai spus Francisc.

Purtatorul de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi, a confirmat ca este vorba de o invitatie formala adresata presedintelui israelian, SHIMON PERES, si presedintelui Autoritatii Nationale Palestiniene, MAHMOUD ABBAS, pentru a discuta despre PACE ”in sens religios” si a subliniat dorinta Papei ca aceasta intalnire sa poata avea loc la Vatican in scurt timp.

Presedintele israelian, SHIMON PERES, a salutat initiativa PAPEI FRANCISC de a le oferi ”casa sa” israelienilor si palestinienilor pentru a se RUGA pentru PACE.

Citeste si: PAPA FRANCISC, apel la incetarea razboiului din Siria si a conflictului israeliano-palestinian

”Presedintele accepta invitatia PAPEI FRANCISC, el totdeauna a sprijinit si va continua sa sprijine orice initiativa pentru a promova cauza PACII”, a declarat o sursa guvernamentala.

SHIMON PERES il va intampina duminica pe PAPA FRANCISC pe aeroportul Ben Gurion, la sfarsitul calatoriei sale la Betleem, iar luni se va intalni cu el la Ierusalim, in cadrul unei reuniuni de lucru care va include o RUGACIUNE pentru PACE.

Sursa foto: catholicworldreport.com