Papa Francisc, in vizita la o inchisoare unde se afla inchisi membrii MAFIEI CALABREZE

PAPA FRANCISC si-a inceput, sambata dimineata, vizita in Cassano allo Jonio din Calabria (sudul Italiei), vizita axata pe denuntarea MAFIEI si a somajului regional structural, care afecteaza cu precadere tinerii, relateaza AFP.

Elicopterul care il transporta pe SUVERANUL PONTIF, 77 de ani, a aterizat in jurul orei 07.00 GMT in apropierea inchisorii locale Castrovillari. La coborare, PAPA a sarutat pe frunte un nou-nascut si a salutat calduros un grup de persoane cu handicap. Multimea entuziasmata s-a grabit sa-l intampine, lansand spre cerul senin numeroase baloane galbene si albastre, culorile Vaticanului.

Citeste si: PAPA FRANCISC, ABBAS SI PERES S-AU RUGAT PENTRU PACE IN GRADINILE DE LA VATICAN

Ulterior, PAPA s-a intalnit, in spatele usilor inchise, cu circa 200 de detinuti barbati si femei, dintre care multi inchisi pentru legaturi cu MAFIA.

Printre detinuti se afla si membri ai familiei lui Coco Campolongo, victima de trei ani a unei reglari de conturi care a avut loc in ianuarie si a marcat intreaga Italie. Corpul baietelului a fost gasit alaturi de cel al bunicului sau, langa o masina carbonizata.

Aceasta vizita de noua ore a PAPEI, desfasurata in ritm alert in regiunea meridionala cea mai saraca din Italia dupa Campania, se va incheia cu o mare mesa, la care ar urma sa asiste peste 100.000 de oameni.

Citeste si: CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: MESAJ AL PAPEI FRANCISC INAINTE DE STARTUL COMPETITIEI

Aceasta este a treia vizita a PAPEI FRANCISC in Italia. Anul trecut, acest SUVERAN PONTIF foarte popular in peninsula a vizitat Cagliari (Sardinia), Assisi (Umbria) si insula Lampedusa (sud).

MAFIA CALABREZA este in prezent cea mai bogata si mai diversificata dintre MAFII, cu interese in nordul Italiei si in Europa.