PAPA FRANCISC, intampinat cu FRUNZE de COCA de presedintele bolivian EVO MORALES

Presedintele Boliviei, EVO MORALES, l-a primit pe aeroportul din El Alto pe PAPA FRANCISC cu saculetul artizanal continand FRUNZE de COCA – ‘chuspa’ – de traditie andina.

Daca PAPA FRANCISC va bea ceai mate sau va mesteca FRUNZE de COCA a fost unul din subiectele de discutie, la conferinta de presa a purtatorului de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi, inainte de turneul latino-american al Suveranului Pontif, relateaza joi EFE.

La ceremonia de sosire pe aeroportul orasului El Alto, EVO MORALES l-a primit pe PAPA FRANCISC la scara avionului si i-a inmanat saculetul artizanal in care indigenii quechua si aymara transporta FRUNZELE de COCA pe care le mesteca pentru a-i ajuta, intre altele, la combaterea raului de inaltime.

CTESTE SI: PAPA FRANCISC si-a inceput turneul sud-american in ECUADOR 

Capitala La Paz se afla la peste 3.000 de metri deasupra marii, in timp ce orasul El Alto este plasat la peste 4.000 de metri, inaltimea fiind una din preocuparile acestei vizite. In avionul care l-a dus pe PAPA FRANCISC in Bolivia, s-a oferit ceai mate delegatiei si celor circa 65 de ziaristi care il insotesc pe Suveranul Pontif.

Presedintele EVO MORALES si-a scurtat discursul pentru a nu prelungi prea mult sederea Papei pe acest aeroport aflat la peste 4.000 de metri inaltime. PAPA FRANCISC va ramane in capitala Boliviei doar 4 ore dupa care va zbura spre Santa Cruz, unde se va desfasura restul evenimentelor religioase.

O echipa medicala si un pneumolog specialist in probleme respiratorii la altitudine il va insoti permanent pe Suveranul Pontif. In varsta de 78 de ani, PAPA FRANCISC a suferit la 21 de ani o grava pneumonie care a avut ca rezultat extirparea partiala a unui plaman.

CITESTE SI: BOLIVIA: Impozite reduse cu 80% pentru cei care isi zugravesc casa inainte de vizita PAPEI FRANCISC 

Argentinian de origine, PAPA FRANCISC a cerut, de asemenea, sa mestece, conform traditiei locale, FRUNZE de COCA, pentru a combate altitudinea si starea de oboseala pe care o da sederea indelungata la mari inaltimi.

Sursa foto: corierre.it