PAPA FRANCISC pledeaza in mesajul de PASTE pentru ajutorarea imigrantilor din Europa si combaterea violentei

Papa Francisc a pledat, in mesajul de Paste adresat din Bazilica Sfantul Petru din Vatican, pentru ajutorarea imigrantilor din Europa si pentru combaterea actelor de violenta produse de terorism prin “armele iubirii” de aproape, facand referire la atentatele din Bruxelles, transmite Reuters.

In mesajul de Paste adresat zecilor de mii de credinciosi adunati in fata Bazilicii Sfantul Petru din Cetatea Vaticanului, Roma, Suveranul Pontif a facut apel la “armele iubirii” care trebuie folosite pentru a combate “actele de violenta oarba si brutala”, referindu-se la atentatele teroriste din Bruxelles din cursul acestei saptamani.

Papa a tinut traditionala binecuvantare “Urbi et Orbi”, adresata intregii lumi, in care a vorbit despre violentele, nedreptatile si amenintarile din multe zone ale globului.

“Fie ca el (Iisus) sa ne aduca mai aproape, cu ocazia sarbatorii Pastelui, de victimele terorismului, acea forma de violenta oarba si brutala care continua sa verse sange in diferite parti din lume”, a sustinut papa, de la balconul central al Bazilicii Sfantul Petru.

CITESTE SI: Mesajul lui KLAUS IOHANNIS pentru cei care sarbatoresc duminica Pastele Catolic

Francisc a adus in discutie atacurile teroriste din Belgia, in care au murit 28 de victime, dar si atentatele din Turcia, Nigeria, Chad, Cameroon, Coasta de Fildes si Irak.

“Cu armele iubirii, Dumnezeu a invins egoismul si moartea”, a declarat Suveranul Pontif.

El a atras atentia si liderilor europeni in privinta gestionarii crizei imigrantilor.

CITESTE SI: CRESTINII CATOLICI sarbatoresc duminica INVIEREA DOMNULUI – PASTELE

“Sa nu-i uitam pe acei barbati si femei care sunt in cautarea unui viitor mai bun, a imigrantilor si refugiatilor atat de numerosi – printre care multi copii – care fug de razboi, foamete, saracie si nedreptati sociale”, a pledat papa.

 Sursa foto: ziare