PAPA FRANCISC propune ca ortodocsii si catolicii sa sarbatoreasca impreuna PASTELE

Papa Francisc

PAPA FRANCISCa propus stabilirea unei date fixe a PASTELUI, pentru ca aceasta sarbatoare sa poata fi celebrata impreuna cu BISERICA ORTODOXA, a transmis sambata Radio Vatican, preluat de agentia DPA.

PASTELE este cea mai importanta data crestina, marcand invierea lui Iisus Hristos, dar data se modifica in fiecare an.Catolicii sarbatoresc Pastele in prima duminica dupa prima Luna Plina ce are loc dupa echinoctiul de primavara (21 martie). Pentru ortodocsi, care folosesc calendarul iulian, mai degraba decat pe cel gregorian, aceasta data cade adesea o saptamana mai tarziu.

CITESTE SI: PAPA FRANCISC A CREAT UN TRIBUNAL IMPOTRIVA PREOTILOR PEDOFILI 

“Trebuie sa gasim un acord” pentru o data comuna, a spus Francisc, sugerand a doua duminica a lunii aprilie. Constatand ca fenomenul de Luna Plina se produce tot mai tarziu in timpul anului, suveranul pontif a glumit: “In 60 ani riscam sa sarbatorim Pastele in luna august”.

PAPA FRANCISC a facut aceasta propunere vineri, 12 iunie, in cadrul intalnirii cu participantii la cea de-a treia Reculegere mondiala a preotilor, organizata de Miscarea Catolica Internationala de Reinnoire Carismatica si de Fraternitatea Catolica.

CITESTE SI: VIZITA OFICIALA la SARAJEVO a lui PAPA FRANCISC, considerata un SEMN al PACII 

Sursa foto: corriere.it