PAPA FRANCISC si-a inceput turneul sud-american in ECUADOR

PAPA FRANCISC  a sosit duminica in ECUADOR, prima etapa a turneului sau de de opt zile pe continentul sau natal, AMERICA de SUD, care va continua cu vizite in Bolivia si Paraguay, informeaza agentia DPA. El a coborat din avion, la Quito, si s-a imbratisat cu presedintele ecuadorian Rafael Correa, a salutat copiii care purtau costume traditionale andine si a ascultat o orchestra si un cor formate din tineri.

“Ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca mi-a permis sa ma intorc in America Latina”, a spus PAPA FRANCISC, in varsta de 78 de ani. Papa a mai vizitat de pe acest continent Brazilia, in anul 2013, dar aceasta este prima sa vizita ca Suveran Pontif intr-o tara vorbitoare de limba spaniola din AMERICA de SUD.

CITESTE SI: BOLIVIA: Impozite reduse cu 80% pentru cei care isi zugravesc casa inainte de vizita PAPEI FRANCISC 

La coborarea din avion a oaspetelui, presedintele Correa a declarat ca PAPA FRANCISC este “un urias din punct de vedere moral, deopotriva pentru credinciosi si necredinciosi”. Correa a subliniat similitudinile dintre propriile sale principii de stanga si cele ale Papei insusi, exprimate in recenta enciclica a Pontifului. “Ordinea mondiala nu este doar nedreapta, este imorala”, a spus Correa.

Vizibil obosit dupa un zbor de 13 de ore de la Roma la Quito, PAPA FRANCISC a aprobat incercarea lui Correa pentru a gasi un numitor comun.”M-ati citat prea mult, va multumesc”, a raspuns PAPA FRANCISC. “Fie sa obtineti ce va doriti pentru binele poporului dumneavoastra”, a continuat Suveranul Pontif.

CITESTE SI: PAPA FRANCISC critica natiunile care ”INCHID USILE” IMIGRANTILOR 

PAPA FRANCISC se va deplasa luni la Guayaquil, pe coasta Pacificului, pentru o mesa in aer liber. O alta mesa a fost planificata pentru marti la Quito. “Mi-am inceput vizita plin de entuziasm si speranta pentru zilele care stau inaintea noastra”, a spus PAPA FRANCISC citat de DPA.

Sursa foto: corierre.it