PAPA FRANCISC si PATRIARHUL CONSTANTINOPOLULUI au facut apel la UNITATE

PAPA FRANCISC si PATRIARHUL ECUMENIC BARTOLOMEU au semnat la Ierusalim o declaratie comuna in care pledeaza pentru UNITATEA crestinilor, potrivit Agerpres, care citeaza EFE.

SUVERANUL PONTIF si PATRIARHUL CONSTANTINOPOLULUI au repetat, astfel, scena istorica de acum 50 de ani ai carei protagonisti au fost Paul al VI-lea si Athenagoras I, care au spart zidul unei ostilitati ce data din secolul al XI-lea.

Aceasta intalnire “este o sursa de profunda bucurie spirituala pentru noi” si reprezinta “o ocazie providentiala de a reflecta asupra profunzimii si autenticitatii legaturilor noastre”, au apreciat acestia.

Citeste si: PAPA FRANCISC i-a invitat pe presedintii palestinian si israelian la Vatican sa se ROAGE pentru PACE

Ei au pledat pentru apararea celor defavorizati, ca si pentru apararea demnitatii persoanei umane. “Recunoastem ca foametea, saracia, analfabetismul, injusta impartire a resurselor sunt o provocare constanta. Este de datoria noastra sa incercam sa construim impreuna o societate dreapta si umana in care nimeni sa nu se simta exclus ori marginalizat”, au subliniat cei doi.

Citeste si: PAPA FRANCISC a ajuns la Betleem, in TERITORIILE PALESTINIENE

EPISCOPUL ROMEI si PATRIARHUL CONSTANTINOPOLULUI i-au invitat “pe toti crestinii sa promoveze un autentic dialog cu Iudaismul, Islamul si alte traditii religioase”, argumentand ca “indiferenta si necunoasterea reciproca duc numai la neincredere si, uneori, din nefericire, chiar la conflict”.

Sursa foto: e-communio.ro