PAPA FRANCISC SOCHEAZA: AS MERITA SA FIU LA INCHISOARE!

PAPA FRANCISC afirma ca se simte la fel de “pacatos” ca si detinutii condamnati la inchisoare si face elogiul “rusinii”, in prima sa carte de interviuri, scrisa pe un ton foarte personal, ce va aparea marti. “Papa este un om care are nevoie de mila lui Dumnezeu”, insista JORGE BERGOGLIO (n.n. numele real al PAPEI FRANCISC) in aceasta carte, intitulata “Numele lui Dumnezeu este mila”, publicata la 21 de edituri din 86 de tari, noteaza duminica France Presse.

“Biserica condamna pacatul pentru ca ea trebuie sa spuna adevarul: acesta este un pacat. Dar, in acelasi timp, ea il imbratiseaza pe pacatosul care se recunoaste astfel”, explica pontiful argentinian, conform unor extrase difuzate de editorul francez Laffont. Intrebat de expertul italian in problemele Vaticanului Andrea Tornielli, PAPA FRANCISC revine la “relatia sa speciala” cu prizonierii, pe ii viziteaza cu regularitate in inchisori.

CITESTE SI: PAPA FRANCISC, DUPA ATENTATELE DE LA PARIS: VIOLENTA IN NUMELE LUI DUMNEZEU – BLASFEMIE

“Am fost intotdeauna foarte atasat de ei, doar pentru ca sunt constient ca eu trebuie sa fiu un pacatos. De fiecare data cand am trecut pragul unei inchisori, m-am intrebat intotdeauna: de ce ei si nu eu? Ar trebui sa fiu aici, as merita sa fiu aici. Caderile lor ar fi putut fi ale mele, nu ma simt mai bun decat cei care se afla in fata mea”, explica PAPA FRANCISC, in aceasta vasta si grava reflectie asupra iertarii pe care Dumnezeu o acorda oamenilor, tema centrala a Jubileului Milostivirii lansat la 8 decembrie.

PAPA FRANCISC afirma ca a simtit el insusi ca “rusinea este un har: atunci cand simtim mila lui Dumnezeu, suntem rusinati de noi insine. In ciuda vietii noastre traite in suferinta si pacat, Dumnezeu ne ramane credincios si ne ridica”.

Pentru PAPA FRANCISC, aceasta rusine a celui care recunoaste ca drumul pe care l-a ales este gresit inseamna ca el nu poate cadea in tentatia de a obosi sa ceara iertare si de a ajunge sa creada ca nu ar trebui sa o mai faca.

Sursa foto: corierre