PAPA FRANCISC va face o VIZITA in CUBA in luna SEPTEMBRIE

Papa Francisc

Vizita PAPEI FRANCISC in CUBA va avea loc in perioada 19-22 septembrie, a anuntat luni Conferinta Episcopilor Catolici din Cuba (COCC). Deplasarea in CUBA a fost anuntata inca din 17 aprilie, dar nu se stia data la care va avea loc.

Potrivit COCC, Suveranul Pontif va vizita capitala Havana si orasele Holguin si Santiago de Cuba, ambele situate in sud-estul insulei comuniste. Dupa incheierea sejurului in CUBA, PAPA FRANCISC va efectua o vizita in Statele Unite.

CITESTE SI: PAPA FRANCISC a CONDAMNAT orice forma de ANTISEMITISM din EUROPA 

PAPA FRANCISC l-a primit duminica intr-o audienta privata pe presedintele Cubei, RAUL CASTRO. Dupa intalnirea privata, RAUL CASTRO, fratele lui FIDEL CASTRO, liderul revolutionar care a adus comunismul la putere in CUBA, s-a declarat foarte impresionat de Suveranul Pontif.

“Cand PAPA FRANCISC  va veni in CUBA, in septembrie, promit ca voi merge la toate slujbele cu mare placere”, a spus RAUL CASTRO. PAPA FRANCISC a jucat un rol-cheie in acordul care a condus la normalizarea relatiilor dintre Statele Unite si CUBA.

CITESTE SI: PAPA FRANCISC foloseste cuvantul “GENOCID” referindu-se la MASACRUL ARMENILOR. Turcia isi RECHEAMA AMBASADORUL de la Vatican

Sursa foto: corriere.it