PAPA FRANCISC vine in ROMANIA, la invitatia lui KLAUS IOHANNIS

PAPA FRANCISC va veni in vizita in ROMANIA, la invitatia presedintelui KLAUS IOHANNIS, se arata intr-un comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

Potrivit sursei citate, KLAUS IOHANNIS a fost primit in audienta vineri dimineata de catre PAPA FRANCISC, dupa care s-a intalnit cu cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat.

Citeste si: IOHANNIS, primit de PAPA FRANCISC. Presedintele i-a facut un cadou inedit Suveranului Pontif

“In cursul acestor intalniri deosebit de cordiale, care au avut loc in ziua aniversarii a exact 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice, au fost discutate relatiile dintre Romania si Sfantul Scaun. De ambele parti a fost exprimata satisfactia deosebita cu privire la caracterul excelent in care s-au dezvoltat aceste relatii in ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodata, interesul reciproc pentru dezvoltarea in continuare a dialogului si a cooperarii bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertatii religioase, dialogul interreligios si combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, si un schimb de opinii pe teme internationale de actualitate. Presedintele Romaniei i-a adresat Sanctitatii Sale invitatia de a vizita Romania. Invitatia a fost acceptata cu placere, data vizitei urmand a fi convenita ulterior pe canale diplomatice”, se spune in comunicat.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS, la EXPO MILANO 2015: Sunt PLACUT IMPRESIONAT de PAVILIONUL ROMANIEI. UPDATE

Vizita a avut loc la exact 25 de ani de la reluarea relatiilor diplomatice bilaterale, la 15 mai 1990.