PAPA PAUL al VI-lea, BEATIFICAT in octombrie

PAPA PAUL AL VI-LEA urmeaza sa fie BEATIFICAT intr-o ceremonie ce va avea loc in luna octombrie a acestui an.

PAPA PAUL AL VI-LEA, cel care s-a aflat in fruntea Bisericii Catolice intre 1963 si 1978, va fi BEATIFICAT la 19 octombrie, a anuntat Radio Vatican. Papa Francisc l-a primit vineri dupa-amiaza in audienta privata, pe cardinalul Angelo Amato, prefect al Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor si a autorizat Congregatia sa promulge mai multe decrete. Unul dintre acestea se refera la miracolul atribuit mijlocirii Papei Paul al VI-lea.

 Citeste si: PAPA, vizita in ISRAEL. RISC de CRIMA

Papa Paul al VI-lea a dus la bun sfarsit Conciliul Vatican II, initiat de predecesorul sau Ioan al XXIII-lea, conciliu ecumenic care a deschis Biserica Catolica spre alte religii si societate, adauga sursa citata.

 Citeste si: FOTO-VIDEO. Momente istorice la VATICAN. Papa Ioan Paul al II-lea si Papa Ioan al XXIII-lea au fost sanctificati 

Recent, PAPA Francisc i-a sanctificat, pe 27 aprilie, in piata Sf. Petru din Vatican pe PAPA Ioan Paul al II-lea si pe PAPA Ioan al XXIII-lea, in fata unei multimi de cateva sute de mii de credinciosi catolici veniti din lumea intreaga.