PARADA de 1 DECEMBRIE ar putea fi organizata in Piata Constitutiei

Primarul Capitalei SORIN OPRESCU a declarat vineri ca, inca de la inceperea lucrarilor de reabilitare a Arcului de Triumf, a discutat cu factorii implicati ca Parada de 1 DECEMBRIE sa fie organizata anul acesta in Piata Constitutiei.

“O sa tinem (PARADA de 1 DECEMBRIE – n.r.) in Piata Constitutiei, sau cel putin asa am propus, ca sa nu-i deranjam pe cei care defileaza. Toti factorii care suntem implicati am discutat in principiu inca din momentul in care am inceput lucrarile la Arcul de Triumf  – o vom tine in Piata Constitutiei. Nu stiu daca au mai aparut idei pe parcurs, dar cred ca asa ar fi normal, sa poata sa se desfasoare actorii principali, respectiv Armata si celelalte institutii”, a spus primarul SORIN OPRESCU.

Citeste si: Defilarea de 1 Decembrie pe sub Arcul de Triumf nu va fi organizata anul acesta din cauza lucrarilor de restaurare

Edilul Capitalei a precizat ca in Piata Constitutiei va fi amenajata o zona atat pentru public, cat si pentru oficialitati.

Lucrarile de consolidare, restaurare si conservare la Arcul de Triumf au inceput in acest an, termenul de finalizare a proiectului fiind martie 2015.

In ultimii ani, PARADA MILITARA organizata cu ocazia Zilei Nationale a avut loc pe Soseaua Kiseleff, cu defilarea militarilor din Ministerul Apararii, Ministerul de Interne, SRI si SPP, precum si a mijloacelor tehnice, pe sub Arcul de Triumf.

Citeste si: SORIN OPRESCU: PASAJUL subteran de la PIATA PRESEI ar putea fi finalizat la PRIMAVARA

Arcul de Triumf este monument istoric de clasa A, ce comemoreaza victoria Romaniei in Primul Razboi Mondial. Proiectat de Petre Antonescu, monumentul a fost construit in perioada 1921-1922 si renovat in perioada 1935-1936.

Sursa foto: vinland.ro