Parada militara grandioasa la Phenian, cu ocazia a 65 de ani de la crearea Republicii Populare

Coreea de Nord a organizat, luni, a doua parada militara uriasa, dupa numai cateva saptamani, o defilare axata pe glorificarea Coreei de Nord si a liderilor ei, si mai putin pe lupta impotriva “inamicilor”, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Zeci de mii de militari au defilat in coloane lungi, aliniate perfect, in imensa Piata Kim Il-Sung, in centrul Phenianului, in fata a mii de civili care purtau flori in culorile steagului national.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a fost salutat prin aplauzele obisnuite si strigate de “Mansei” (“Viata lunga!”) la sosirea pe estrada.

Ultima parada uriasa a fost organizata de catre regimul nord-coreean pe 27 iulie, cu ocazia marcarii a 60 de ani de la sfarsitul Razboiului din Coreea (1950-1953). Spre deosebire de mitingul de la sfarsitul lui iulie, la defilarea de luni nu au fost aduse echipamente militare grele, ca tancuri sau rachete cu raza lunga de actiune.

Această a doua parada a fost dominata de reprezentari patriotice, si anume portrete gigantice ale liderilor, civili agitand steaguri si flori. Discursurile pronuntate de la tribuna au fost mai degraba patriotice decat agresive.

Tara marca infiintarea Republicii Populare Democratice Coreea (DPRK), pe 9 septembrie 1948.

Sursa foto: storify.com