PARADA TRAMVAIELOR electrice, in Bucuresti

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va organiza sambata, incepand cu ora 10.00, evenimentul “Parada tramvaielor electrice”, cu ocazia aniversarii a 120 de ani de la darea in folosinta a primei linii electrice din Bucuresti, au anuntat marti reprezentantii regiei.

Potrivit sursei citate, bucurestenii vor putea admira, cu acest prilej, convoiul de tramvaie, care va marca evolutia in timp a transportului electric pe sine, incepand cu “batranul” Thomson V056, realizat in 1955 in Atelierele Centrale ale Intreprinderii de Transport Bucuresti, continuand cu tramvaiul Tatra, urmasul vagoanelor importate in anii ‘70, apoi, inaintand pe firul vremii, cu un vagon V3A modernizat, din generatia construita in anul 1973 si modernizata incepand din 1993, urmat de tramvaiul Bucur 1 modernizat in anul 2001. Parada va cuprinde si “piesa de rezistenta a Regiei “, tramvaiul Bucur LF, proiectat si realizat integral in cadrul Uzinei RATB.

Citeste si: Mijloacele de TRANSPORT IN COMUN ale RATB vor avea un PROGRAM SPECIAL in perioada Sarbatorilor de iarna

Convoiul va reconstitui, in parte, traseul primei linii electrice, respectiv Piata Victoriei (Depoul Victoria) – sos. Stefan cel Mare – Bucur Obor – Calea Mosilor – Piata Sf. Gheorghe.

Conform sursei citate, pe data de 9 decembrie 1894 a aparut pe strazile Bucurestiului primul tramvai electric, fapt ce situeaza Romania in randul primelor zece tari europene care au introdus tractiunea electrica in transportul public. Tramvaiul avea indicativul 14 si circula pe traseul Cotroceni – Piata Sf. Gheorghe – Calea Mosilor – Obor.

Citeste si: RATB: 70% din parcul auto are nevoie de reparatii

De asemenea, pentru cei interesati de istoria transportului public, RATB va organiza intre orele 8.00 si 21.00, la terminalul Piata Sf. Gheorghe, un muzeu in interiorul unui tramvai de epoca.

Sursa foto: tramclub.org