PARASTAS pentru AURA ION si ADRIAN IOVAN, la sase luni de la tragedie

Victimele accidentului aviatic din Apuseni au fost comemorate, sambata, printr-un PARASTAS DE POMENIRE, la implinirea a sase luni de la tragedie. Evenimentul a fost organizat in locul in care a cazut aeronava, pe Varful Petreasa, la peste 1.400 de metri altitudine. La slujba au fost prezenti apropiati ai pilotului Adrian Iovan si in jur de o suta de localnici din Horea.

SLUJBA RELIGIOASA a fost oficiata de arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, IPS Irineu, impreuna cu un sobor de preoti.

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC APUSENI: INSPECTIA MUNCII, AMENZI DE 29.000 DE LEI

La fata locului, localnici din Horea au amenajat intr-un foisor de lemn un “altar”, unde, alaturi de crucea pe care acestia au pus-o aici a doua zi dupa accident, au fost expuse fotografii cu Aura Ion si Adrian Iovan, precum si unele realizate, de-a lungul vietii, chiar de catre pilot.

Fosta sotie a pilotului, Romanita Iovan, a depus o coroana de flori albe, cu mesajul “Poate, din cer, pe avion stelar, la mansa cu luceafarul de seara, sa mai cobori la Albert (fiul lui Adrian Iovan — n.red.) si, arar, sa-l vezi cum creste, ca sa nu te doara”.

La parastas a fost prezent si Argentin Todea, unul dintre cei trei sateni din Horea care au descoperit epava avionului si victimele accidentului.

Pentru a putea asista la SLUJBA RELIGIOASA, cei prezenti au fost nevoiti sa strabata o distanta de 15 kilometri din centrul localitatii Horea pana in apropierea locului in care a avut loc accidentul, iar de aici au urcat, pe jos, prin padure, alti circa doi kilometri.

Citeste si: FRATELE AUREI ION, DECLARATII INCENDIARE LA ADRESA MEDICULUI SORIN IANACEU

La Caminul Cultural din Horea va avea loc si o pomana oferita, in amintirea celor decedati, de catre Romanita Iovan, sprijinita de autoritatile locale.

In accidentul din 20 ianuarie, intr-o zona impadurita din Apuseni, in zona Varfului Petreasa, au murit doua persoane: studenta Aura Ion si pilotul Adrian Iovan.