Parchetul a oprit adoptiile si sterilizarile cainilor maidanezi din adapostul ASPA Mihailesti

Procurorii de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au dispus oprirea adoptiilor si sterilizarilor cainilor maidanezi din adapostul Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) Mihailesti, potrivit unui comunicat de presa transmis de autoritate.

Decizia de oprire a adoptiilor si sterilizarii cainilor s-a dat pe o perioada nederminata, pentru a se verifica modul in care au fost cheltuiti banii pentru cainii comunitari. Procurorii au efectuat si un control in urma caruia au ridicat fisele medicale ale cainilor aflati in adapost. 

“In urma controlului efectuat joi de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, alaturi de reprezentantii Autoritatii Sanitar Veterinare (ANSVSA), adoptiile si sterilizarile din baza ASPA Mihailesti sunt suspendate pentru o perioada nedeterminata. Autoritatea pentru Supavegherea si Protectia Animalelor va face demersurile necesare pentru a debloca procedura de adoptie cat mai repede cu putinta. Activitatile au fost blocate prin ridicarea fiselor medicale ale cainilor existenti in baza ASPA Mihailesti, in baza Ordonantei de delegare nr. 547/P/2013”, se arata in comunicat.

Autoritatea mai precizeaza ca persoanele interesate sa adopte totusi caini maidanezi, pot face acest lucru adresandu-se adapostului din Th. Pallady (program 9,00-15,00).

Foto: Cronica Romana