PARCHETUL CAPITALEI analizeaza daca are competenta in DOSARUL POLITISTULUI BOGDAN GIGINA

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti vor trimite la alta unitate de parchet DOSARUL POLITISTULUI care a murit dupa ce A CAZUT CU MOTOCICLETA INTR-O GROAPA, daca vor rezulta indicii care sa ATRAGA O ALTA COMPETENTA.

Parchetul Capitalei informeaza vineri ca a fost sesizat, la data de 20 octombrie 2015, cu privire la un accident rutier produs la aceeasi data, in Bucuresti, soldat cu decesul agentului de politie Bogdan Cosmin Gigina si a deschis un dosar penal care are ca obiect infractiunea de ucidere din culpa.

“Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, ca unitate de parchet intai sesizata, efectueaza cercetari cu privire la toate aspectele privind accidentul rutier produs la data mai sus mentionata, iar in situatia in care vor rezulta indicii care sa atraga o alta competenta se va proceda in conformitate cu dispozitiile legale incidente”, mai sustine Parchetul Capitalei.

Pana in prezent, in cauza au fost efectuate o serie de acte de urmarire penala precum: audierea unor martori, solicitarea unor inscrisuri si informatii de la diferite institutii, ridicarea unor imagini surprinse de camerele de supraveghere.

CITESTE SI: PARCHETUL GENERAL S-AR PUTEA AUTOSESIZA PENTRU UN POSIBIL ABUZ IN SERVICIU IN CAZUL LUI GABRIEL OPREA

Politistul avea 28 de ani, era casatorit si lucra de opt ani in Ministerul Afacerilor Interne.

El a murit la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost transportat dupa ce, in seara zilei de 20 octombrie, a fost implicat intr-un accident in timp ce se afla in misiune.

Politia Capitalei a anuntat ca politistul se afla in coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea.

Potrivit martorilor, politistul a pierdut controlul asupra motocicletei si nu a mai putut evita impactul cu gardul ce imprejmuia o groapa sapata in asfalt. 

Conform Politiei Capitalei, incidentul s-a produs pe strada Stirbei Voda din Bucuresti, iar groapa fusese sapata de o companie de gaze.

Sursa foto: click