Parchetul General deschide ANCHETA in cazul NANA – UDPATE

Parchetul general deschide ancheta in cazul NANA. Procurorii au trimis o solicitare catre Comisia NANA pentru a li se pune la dispozitie toate datele adunate de membrii acesteia.

UPDATE 10.40: Parlamentarii nu au dat curs solicitarii Parchetului din motive procedurale. Solicitarea facuta conducerii Camerei Deputatilor venea din partea unui procuror-sef de sectie de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a atras atentia, insa, ca aceasta solicitare trebuie facuta de procurorul general, apoi solicitarea trebuie trimisa atat conducerii Camerei Deputatilor, cat si conducerii Senatului.

Timp de mai multe luni de zile, alesii au analizat felul in care s-au achizitionat terenurile din comuna NANA, judetul Calarasi, de catre fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu.

Citeste si: CORPUL DE CONTROL VA SESIZA PARCHETUL ICCJ IN CAZUL TERENURILOR DE LA NANA

In 4 iunie, comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis ca activitatea Comisiei NANA a incetat in momentul in care s-a deschis o procedura judiciara in acest caz. Presedintele comisiei, Bogdan Ciuca, a precizat ca documentele acesteia sunt puse la dispozitia organelor  in drept, informeaza Realitatea TV.

Astfel, procurorii Parchetului General au solicitat comisiei NANA toate documentele si datele adunate pe parcursul investigatiei.

Solicitarea acestora va fi analizata in cursul zilei de miercuri si, cel mai probabil, va avea parte de un raspuns afirmativ, ceea ce inseamna ca parlamentarii vor pune la dispozitia procurorilor toate datele solicitate.

Citeste si: PRESEDINTELE COMISIEI “NANA”: RAPORTUL VA FI GATA MIERCURI

Ancheta Parchetului vizeaza terenul de 300 de hectare din comuna NANA, cumparat de Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu.

Sursa foto: ziuanews.ro