PARCHETUL GENERAL face VERIFICARI la PARCHETELE din VASLUI in cazul FETEI VIOLATE de 7 baieti

Doi procurori de la Parchetul Inaltai Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) fac verificari la Parchetul Judecatoriei Vaslui si la Parchetul Tribunalului Vaslui in cazul fetei violate de sapte tineri, au declarat reprezentantii Biroului de Presa al PICCJ.

In urma verificarilor se va decide daca vor fi luate masuri in acest caz si care vor fi acestea.

Premierul VICTOR PONTA considera ca magistratii din cadrul Inspectiei Judiciare trebuie sa ii apere si “pe oameni”, nu doar “pe cei dintrei ei care gresesc”, seful Executivului afirmand totodata ca evaluarile facute de aceasta institutie sunt doar “povesti”.

Afirmatiile au fost facute de premier la inceputul sedintei Executivului, in momentul in care a pus in discutie cazul fetei de la Vaslui violate de sapte indivizi, si i-a cerut ministrului Justitiei sa-si exercite prerogativele.

CITESTE SI: COMISIA DE CULTURA DIN SENAT cere o “SANCTIUNE EXEMPLARA” pentru emisiunea lui MARUTA

“Va rog, si sper ca nu e nicio presiune la adresa Justitiei, sa va exercitati atributiile pe care le aveti, ce asteapta oamenii de la dumneavoastra ca ministru al Justitiei, in acest caz si sunt convins ca veti face acest lucru”, i-a spus PONTA lui CAZANCIUC.

“Am sesizat Inspectia Judiciara si in scurt timp o sa avem o evaluare”, a replicat ROBERT CAZANCIUC, dar raspunsul acestuia nu a fost pe placul prim-ministrului.

“Povesti! Povesti am mai auzit. Poate de data asta ii apara si pe oameni, nu-i apara doar pe cei dintre ei care gresesc, si cu asta am spus foarte clar ce gandesc”, a completat PONTA.

CITESTE SI: Emisiunea “LA MARUTA”, in atentia CNA, dupa prezentarea cazului TINEREI DIN VASLUI

La inceputul sedintei de guvern, premierul i-a spus ministrului ROBERT CAZANCIUC ca in cazul in care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu are vreo reactie legata de cazul de la Vaslui, ar trebui sa-si dea demisia.

Sursa foto avocatura