Parchetul General sesizeaza CSM in legatura cu AFIRMATIILE lui TRAIAN BASESCU

Parchetul General a anuntat ca va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la declaratiile fostului presedinte TRAIAN BASESCU referitoare la sechestrul pus de procurori pe terenurile din comuna Nana.

“Masurile procesuale dispuse de procurori intr-un dosar penal sunt analizate si validate doar de catre judecatori. Conducerea Ministerului Public apreciaza ca fiind regretabil faptul ca un fost presedinte al României pune la indoiala independenta si impartialitatea procurorilor, acest lucru fiind de natura sa afecteze prestigiul si credibilitatea justitiei”, se arata intr-un comunicat remis sambata seara presei de Parchetul de pe Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: Ceea ce se intampla la NANA este consecinta unei actiuni politice impotriva mea

“In acest context, conducerea Ministerului Public solicita Consiliului Superior al Magistraturii, in calitate de garant al independentei Justitiei, potrivit art. 1 si 30 din Legea nr.317/2004, sa isi indeplineasca obligatia legala de a apara judecatorii si procurorii impotriva oricarui act care le-ar putea afecta independenta sau impartialitatea ori ar crea suspiciuni cu privire la acestea”, se mai spune in text.

Citeste si: SECHESTRU pe terenurile de la Nana ale familiei Basescu