Parchetul General spune ca Basescu este acuzat pe nedrept de Rosca Stanescu

Parchetul General informeaza vineri, intr-un comunicat de presa, ca presedintele Traian Basescu este acuzat pe nedrept de senatorul Sorin Rosca Stanescu, documentele depuse de acesta din urma fiind false.

Cei de la Oficiul pentru Spalarea Banilor au verificat acuzatiile aduse de Rosca Stanescu, iar concluziile au fost deja depuse la dosarul aflat in faza de instrumentare.

“Declaratiile publice ale domnului senator Sorin Rosca Stanescu releva aceleasi aspecte cu cele cuprinse in denuntul penal formulat de Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) in legatura cu un eventual transfer de bani din strainatate catre Alianta Dreptate si Adevar, ce a fost efectuat in anul 2004”, se arata in comunicatul Ministerului Public.

Parchetul General mai precizeaza ca datele cuprinse in denuntul senatorului Rosca Stanescu nu sunt reale.

“Cele cuprinse in denunt constituie obiectul dosarului nr. 1785/P/2013 al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. La data de 08.11.2013, Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor a comunicat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ca in urma verificarilor efectuate, ‘operatiunile mentionat in mesajele swift, nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate’. Concluziile verificarilor vor fi avute in vedere la solutionarea cauzei, care in prezent este in faza actelor premergatoare”, se mai precizeaza in document.