PARCUL CISMIGIU se transforma intr-un LOC DE JOACA IMENS, de ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI

PARCUL CISMIGIU va deveni pe 31 mai un LOC DE JOACA IMENS pentru copiii bucuresteni, a anuntat Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti “ArCuB”.

Potrivit reprezentantilor “ArCub”, ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI va fi serbata in avans, printr-un eveniment cu o traditie de 14 ani in spate: Cismigiul Copiilor. Astfel, intre orele 11.00 si 21.00, parcul va fi impanzit de surprize jucause care ii vor incanta atat pe cei mici, cat si pe cei mari.

“Cismigiul Copiilor este un eveniment jovial si plin de energie pozitiva de care se vor bucura atat copiii si adolescentii, cat si adultii care ii vor insoti. Personajele principale ale acestui maraton al distractiei vor fi, bineinteles, prichindeii carora le va fi dedicata o serie de spectacole de teatru, concerte, jocuri si concursuri, completate de o explozie de culori raspandite printre baloanele, confettiile, coifurile si fetele pictate ale micutilor curiosi. Distractia va fi asigurata de personajele animate, clovnii si magicienii, mimii si jonglerii, care ii voi transporta pe vizitatori in taramul magic al bunei-dispozitii”, afirma reprezentantii “ArCuB”. 

Citeste si: “SCOALA PARINTILOR” face INSCRIERI

Aleile Cismigiului vor fi precum un labirint al amuzamentului, iar pe fiecare straduta vor avea loc o serie de activitati antrenante. “Corabia Piratilor ii va transforma pe micuti in personaje indragite, iar Aleea Desenului le va oferi sansa sa isi exerseze talentul de a combina culorile. Vor fi nelipsite momentele artistice incantatoare, fie create special pe gustul prichindeilor (spectacole de teatru sau de teatru de papusi), fie realizate cu talentati copii care s-au facut remarcati prin dans si muzica. Pe Podul Artelor cei mici se vor intalni cu artisti plastici care le vor imortaliza figurile gingase prin hartie si creion”, mai spun sursele citate.

Inovatoarele ateliere de creatie ii vor invata pe micuti sa confectioneze masti de animale si papusi traditionale, sa desluseasca maiestuoasa tehnica Origami si sa manuiasca instrumentele de percutie pentru a obtine cele mai frumoase sunete. De asemenea, acestia vor asculta povesti si vor fi pictati pe fata si coafati, pentru ca mai apoi sa participe la experimente vesele de stiinta, jocuri si concursuri atractive.

Ziua surprizelor se incheie cu entuziasm pentru ca, la fel ca in fiecare an, “ArCuB” ii are alaturi pe unii dintre cei mai in voga artisti ai momentului, care vor sustine un concert memorabil, invitat special al evenimentului fiind Nicole Cherry.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS a anuntat CAND va PROMULGA legea de DUBLARE A ALOCATIILOR pentru COPII

CISMIGIUL COPIILOR, evenimentul maraton organizat de Primaria Capitalei prin “ArCuB”, se bucura anual de aproximativ 50.000 de participanti, fiind unul dintre cele mai asteptate evenimente ale inceputului de vara, mai spun reprezentantii centrului.

Intrarea la eveniment va fi libera.

Sursa foto: modernism.ro