PARCUL DRUMUL TABEREI din Sectorul 6 incepe sa prinda CONTUR. GALERIE FOTO

PARCUL DRUMUL TABEREI din Sectorul 6 incepe sa prinda CONTUR pe zi ce trece, au anuntat vineri reprezentantii Primariei Sectorului 6.

“Transformarea PARCULUI DRUMUL TABEREI este tot mai aproape de final. Modelul gradinilor englezesti reprezinta un nou standard pentru parcurile din Capitala, iar trasaturile sale specifice sunt acum usor de identificat. Lucrarile sunt in grafic, mentinem permanent legatura cu constructorul si am reusit chiar o accelerare a procesului de executie”, a declarat RARES MANESCU, primarul Sectorului 6.

Astfel, in parc au fost finalizate in intregime o serie de obiective, potrivit surselor citate. Este vorba despre zona labirintului, amenajarea terenului, spatiul de recreere – zona animalelor de companie.  

In zona de recreere tip labirint a fost realizat un cadru cat mai natural datorita plantelor arbustive: gardul viu care formeaza labirintul este gros de 60 de centimetri si inalt de 120 de centimetri.

In ceea ce priveste amenajarea terenului, au fost curatate resturile si gunoaiele, solul a fost pregatit prin scarificare, executie aratura, executie discuire, greblare, adaos de sol fertil, imbunatatit cu ingrasamant natural de circa zece centimetri pe intreaga suprafata.

Zona cainilor de companie este amplasata mai retras, imprejuita perimetral, dotata cu echipamente sportive si de dresaj pentru caini: elemente de slalom, colaci, obstacole, elemente de catarare.

Potrivit surselor citate, si celelalte lucrari din parc se desfasoara intr-un ritm alert. Aleile sunt tratate ierarhizat, diferentele intre ele sunt facute la nivelul pardoselilor pentru o mai buna orientare, tinand cont de dimensiunile parcului. Aleile tehnice pentru acces carosabil sunt imbracate in asfalt. De asemenea, in asfalt este tratata si pista de ciclism.

In ceea ce priveste zonele de activitati, sunt montate locurile de joaca pentru copii si urmeaza sa fie fixata pardoseala protectoare din granule de cauciuc, permeabile, cu o grosime de cinci centimetri. La terenurile multisport mai trebuie turnat asfaltul si montat tartan sintetic. Skatepark-ul este realizat in proportie de 50 la suta. La zona de fitness a fost pus nisip stabilizat si mai trebuie montate echipamentele.

 Fantana existenta in mijlocul lacului va fi reamenajata si modernizata. Va fi realizata o instalatie noua pentru un jet de apa cu inaltimea de 20 de metri si un iluminat arhitectural corespunzator.

“Pasarela belvedere preia vizitatorul de pe aleea principala si urca cu o panta de maxim opt la suta pana la o inaltime de sase metri deasupra solului, oferind o imagine panoramica asupra parcului. Continuand pe traseul pasarelei, pietonul revine la nivelul solului si este din nou preluat de aleea principala. Pasarela este metalica, iar pardoseala de uzura este din material compozit lemn-plastic (WPC), montat cu spatiu intre elemente pentru scurgerea directa a apei provenite din precipitatii”, afirma reprezentantii Primariei Sectorului 6.

Conform acestora, zona rezervata concertelor este alcatuita din scena pentru spectacole si evenimente. Scena este amplasata in perimetrul lacului existent prin tunarea unei placi cu parapet din beton amprentat, care se imbraca in deck din lemn pentru exterior.

Totodata, spatiile de recreere destinate copiilor nu se limiteaza la obisnuitele leagane si balansoare tipice, ci presupun si ansambluri de joaca de tipul casutelor, turnurilor, labirinturilor, care au un rol important in dezvoltarea abilitatilor si deprinderilor copiilor.

“Intotdeauna, in imediata vecinatate a locurilor de joaca vor putea fi regasite cismele cu apa potabila si o toaleta ecologica, cat si locuri de odihna pentru insotitorii celor mici. Locurile de joaca sunt imprejmuite cu gard din lemn finisat rotund”, mai spun sursele citate.

In plus, cosurile de gunoi cu finisaj in lemn vor avea o particularitate ce va fi in concordanta cu protectia si imbunatatirea mediului inconjurator deoarece vor avea patru compartimente: pentru sticla, plastic, hartie si biodegradabil.

In procente, situatia lucrarilor din PARCUL DRUMUL TABEREI este urmatoarea:

– amenanjarea terenului si amenajarea pentru protectia mediului – 100 la suta

– fantana arteziana – cinci la suta

– zona labirint – 100 la suta

– zona belvedere – pasarela pietonala Corp A – 80 la suta

– zona belvedere – pasarela pietonala Corp B – 80 la suta

– zona scena si gradene concert – Corp D – 90 la suta

– spatii recreere adulti – pavilioane acoperite – Corp F – 90 la suta

– spatiu recreere adulti – pavilion sahisti – Corp G – 55 la suta

– spatiu recreere – zona caini de companie – 100 la suta

– spatii de recreere destinate copiilor – 90 la suta

– zona skate – 52 la suta

– montare mobilier specific parcului si dotari – montare 60 la suta

– realizare sisteme camere video – montare 92 la suta.

Sursa foto: Primaria Sectorului 6