Parcul Drumul Taberei s-a redeschis. Cetatenii Sectorului 6 au cel mai modern loc de recreere din Capitala

Parcul Drumul Taberei si-a deschis, vineri 29 mai, portile pentru publicul larg. Reamenajarea si modernizarea unuia dintre cele mai vechi si mai mari parcuri din Capitala a ajuns la final si cetatenii din Sectorul 6, in special, dar si cei din restul Bucurestiului se pot bucura de schimbarile si imbunatatirile spectaculoase realizate aici.

Desi au existat pareri diferite legate de acest subiect in ultima perioada, toata lumea este de acord ca reamenajarea si modernizarea Parcului Drumul Taberei este unul dintre putinele proiecte realizat cu fonduri europene in Capitala care a ajuns la finalizare. Spre deosebire de altele precum autostrada suspendata promisa de primarul general Sorin Oprescu sau modernizarea diferitelor pasaje din Bucuresti.

CITESTE SI: Parcul DRUMUL TABEREI – cel mai TANAR, MODERN si SIGUR parc din CAPITALA 

Lucrarile de reamenajare si modernizare in Parcul Drumul Taberei au durat ceva mai mult decat era prevazut insa aceasta situatie a fost cauzata de realizarea gresita a proiectului de fezabilitate in perioada fostului primar al Sectorului 6. Putina lume stie ca in perioada derularii sale, proiectul a fost in numeroase randuri grevat de probleme tehnice care au dus la prelungirea graficelor de executie, la care s-au adaugat si conditiile meteo, nu intotdeauna prietenoase, care au impietat asupra unui ritm de lucru constant. In plus, este stiut faptul ca orice santier, indiferent de dimensiuni, creaza disconfort si afecteaza traiul cotidian al cetatenilor care traiesc in vecinatatea acestuia. Cu toate acestea, primarul Rares Manescu impreuna cu echipa sa au reusit sa depaseasca toate aceste impedimente si au reusit sa duca la bun sfarsit acest proiect. Astfel, cetatenii se pot bucura de un parc modern care are numeroase facilitati de ultima generatie.

Astfel, Parcul Drumul Taberei detine locuri de joaca pentru copii, amenajate pe categorii de varsta, doua pavilioane de recreere pentru adulti, un pavilion pentru sahisti, o zona pentru organizarea de spectacole dotata cu scena si un loc special amenajat pentru spectatori, zona de aparate fitness pentru adulti, zona multisport (terenuri pentru fotbal, baschet, tenis, tenis de masa, handbal), un labirint, luminat seara, in mijlocul caruia se afla o zona de recreere, skatepark, dar si pista pentru biciclisti cu o lungime totala de 1,6 km.

CITESTE SI: PRIMARIA SECTOR 6 invita cetatenii la REDESCHIDEREA Parcului DRUMUL TABEREI, vineri, printr-un EVENT pe FACEBOOK 

Fara indoiala, atractia Parcului Drumul Taberei este pasarela suspendata la 6 metri inaltime care oferta trecatorilor o priveliste panoramica asupra intregului parc.

Parcul Drumul Taberei este primul santier inchis din aceasta zona a Sectorului 6, iar in viitorul apropiat vor fi finalizate si lucrarile de suprafata de la Metrou, oficialii Primariei Sectorului 6 discutand permanent cu reprezentantii de la Metrorex pentru grabirea aplicarii covorului asfaltic deasupra tunelelor. Astfel, in scurt timp lucrarile pentru Magistrala 5 vor continua exclusiv in subteran si disconfortul creat cetatenilor in ultima perioada se va incheia.

Sursa foto: mondo news