Parintele Iustin Parvu a murit. Cine va fi noul staret al Manastirii Petru Voda

Parintele Iustin Parvu, staret la Manastirea Petru Voda din judetul Neamt, a trecut la cele vesnice, duminica seara, dupa o grea suferinta cauzata de cancerul la stomac de care suferea de mai mult timp. Recent, parintele Iustin vorbea despre persoana care va pastori obstea Manastirii Petru Voda din functia de staret.

Astfel, parintele Justin Parvu a hotarit, in ultima zi a lunii mai, ca urmatorul staret al Manastirii Petru Voda sa fie ieromonahul Hariton Negrea, duhovnic la Manastirea Durau.

Parintele Iustin a precizat ca, desi hotararea priveste doar viitorul obstii din Petru Voda, este dorinta sa personala ca acest lucru sa fie cunoscut tuturor si sa nu se treaca vreodata peste ea, caci a precizat: “nu doresc pe altcineva”.

Parintele Hariton Negrea a spus ca se va conforma acestei dorinte, din ascultare fata de duhovnicul sau si fata de parintele mitropolit.

Ieromonahul Hariton, actualul duhovnic al Manastirii Durau, a intrat in Manastirea Petru Voda in anul 1996 si a fost calugarit aici in anul 1998 aici si hirotonit in acelasi an de catre Mitropolitul Daniel Ciobotea, actualul patriarh al Romaniei, ca preot slujitor si duhovnic al Manastirii Durau, ascultare in care se afla de atunci pina astazi. in toti acesti ani, ieromonahul Hariton a venit regulat la spovedanie la Manastirea Petru Voda si cunoaste bine realitatile acesteia.

Parintele Arhimandrit Justin Parvu a incetat din viata duminica, 16 iunie, dupa o grea suferinta cauzata de o boala incurabila. In primavara acestui an, parintele Iustin a trecut printr-o interventie chirurgicala, insa refacerea sa nu s-a mai produs, dat fiind varsta inaintata.

“La ora 22:40, ora Romaniei, dupa o suferinta de mai multe saptamani si dupa un chin care s-a acutizat in ultimele ore, parintele Justin Parvu a incetat din viata aceasta trecatoare si s-a mutat la cerestile cete, la Sfintii Mucenici si Marturisitori pe care atit i-a iubit si dupa care atit a jinduit”, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Manastirii Petru Voda, pe care a ctitorit-o si a inchinat-o martirilor romani din inchisorile comuniste.