Parintele Iustin Parvu si minunea de la Manastirea Petru Voda

Parintele Iustin Parvu, fostul staret de la Manastirea Petru Voda, savarseste minuni chiar si dupa ce a trecut la cele vesnice. Un blog ortodox scrie ca pe trupul parintelui Iustin Parvu, decedat duminica seara, a aparut un fel de mir cu mireasma deosebita, iar din ochi i-au curs lacrimi la fel de inmiresmate.

“Va impartasim minunea ce are loc pe osemintele Parintelui: Inca din timpul noptii ( noaptea dinspre 16 spre 17 iunie 2013 – n.r.) mai multe persoane, printre care si din corpul medical ce l-au ingrijit cu total devotament pe Parintele, au observat ca din ochii Parintelui curg ca niste lacrimi cu buna mireasma. La fel si pe obraji si pe maini se vede lucind ca un ulei, mir cu mireasma deosebita”, scrie apologeticum.wordpress.com.

Pagina respectiva mai noteaza ca toate acestea sunt semne ca parintele staret Iustin Parvu vrea sa-i mangaie pe credinciosi si sa-i intareasca pentru continuarea lucrarii sale din manastiri.

E semn ca bunul nostru Parinte vrea sa ne mangaie si sa ne intareasca ca este printre noi si va veghea mai cu osardie la continuarea lucrarii sale din manastiri si din locurile ce le-a ctitorit. Multumim, iubite Parinte, si pentru acest dar!”, se mai arata pe apologeticum.wordpress.com. 

Si site-ul Manastirii Petru Voda a postat un indemn pentru credinciosii care l-au intalnit pe parintele Iustin Parvu, sa povesteasca toate faptele sale minunate, trimitandu-le pe adresa de email a manastirii: manastirea@petruvoda.ro

“In acesti ani binecuvintati de prezenta intre noi a iubitului nostru parinte staret si duhovnic, am fost cu totii martorii multor minuni savarsite prin rugaciunile Parintelui Justin. Pentru noi, cei 250 de monahi si monahii ucenici ai cuviosiei sale, am trait fiecare zi alaturi de el ca pe o minune. Dintre faptele sale cele mai pline de slava dumnezeiasca pe care le-am vazut cu ochii nostri si le-am trait, ne vom stradui sa le asternem in scris, spre zidirea sufleteasca si bucuria tuturor. Dar maretia si diversitatea minunilor savarsite de Dumnezeu prin rugaciunile preacuviosului marturisitor parintele nostru Justin, s-a aratat miilor de credinciosi mireni care l-au vizitat ore in sir, in fiecare zi. Asadar va invitam pe fratiile voastre sa ne ajutati sa culegem cat mai multe din aceste fapte minunate, scriindu-ni-le, spre slava lui Dumnezeu si spre intarirea Bisericii Sale“, se arata pe pagina online a manastirii nemtene.