Parintii au primit o zi libera in plus. Ce trebuie sa faca in aceasta zi

Parintii au primit o zi libera in plus pe an pentru a-si duce copiii la medic. Sistemul nu va putea fi pacalit sub nicio forma: mamele si tatii vor trebui sa aduca o hartie de la cabinet prin care sa dovedeasca faptul ca i-au dus pe cei mici la doctor.

Masura a fost propusa de mai multi parlamentari USL si acceptata, marti, de Comisia pentru munca, familie si protectie sociala. Printre parlamentarii care au venit cu aceasta propunere legislativa sunt nume cunoscute precum Ecaterina Andronescu, Elena Federovici, Gabriela Firea, Ilie Sarbu, Darius Valcov, Rovana Plumb si Rodica Nassar, scrie Mediafax.

Aceasta zi libera ar fi folosita, potrivit initiatorilor legii, pentru verificarea anuala a starii de sanatate a copiilor. Numai unul dintre parinti va putea sa beneficieze de aceasta zi libera. Proiectul de lege prevede ca ziua libera sa fie remunerata cu aceeasi zuma ca o zi lucratoare. Pentru familiile cu trei sau mai multi copii, parintii ar putea primi doua zile libere pe an, in acelasi regim.

Proiectul va fi dezbatut in Senat. Aceasta este prima camera sesizata.