Parintii lui IONUT ANGHEL, baiatul ucis de caini, cer DESPAGUBIRI RECORD pentru moartea fiului lor

Familia lui IONUT ANGHEL, copilul ucis de maidanezi, cere daune de aproape trei milioane de euro de la proprietarul terenului pe care s-a intamplat tragedia si de la Administratia Domeniului Public, singurii inculpati din dosar, potrivit romaniatv.net.

Cea mai mare suma o cere Andrei, fratele in varsta de sase ani, pentru ca ar fi suferit un soc dublu: trauma traita in momentul atacului si durerea pricinuita de pierderea fratelui sau.

Sansele ca sotii Anghel sa si obtina daunele cerute sunt minime. Procurorii au pus sechestru doar pe terenul unde a avut loc atacul, evaluat la jumatate din valoarea despagubirilor cerute, adica la 1,7 milioane de euro. Cum alti vinovati nu au fost identificati, singurul care ar putea plati este proprietarul terenului, Constantin Ciorascu.

Citeste si: Ancheta privind decesul lui Ionut, baiatul ucis de caini, a fost finalizata. Dosarul va fi trimis vineri instantei. UPDATE

Procurorii ii reproseaza acestuia ca gardul sau avea sparturi pe care nu le-a reparat si astfel a permis accesul cainilor pe proprietatea sa.

Anchetatorii au scos de sub urmarire alte persoane care ar fi putut raspunde pentru moartea lui Ionut.

Procurorii au depus la dosar cererile lui Ciorascu de a primi autorizatie de la Primaria Sectorului 2 pentru a-si repara gardul. Desi anchetatorii recunosc in paginile rechizitoriului ca autoritatile au intarziat eliberarea avizelor, primaria nu a fost trasa la raspundere.

Citeste si: Fratele lui Ionut Anghel a dezvaluit amanunte socante din ziua tragediei

Asociatia care a eliberat cainele pe care l-a adoptat a scapat de raspunderea penala. Procurorii recunosc faptul ca unul dintre cainii care au participat la atac a fost adoptat si trimis inapoi in strada de ONG cu sprijinul autoritatilor, insa, din cauza legislatiei haotice, nimeni nu poate fi considerat responsabil pentru moartea lui Ionut.