Parintii lui Ionut, copilul ucis de caini, au fost audiati la Parchet

Parintii copilului de patru ani ucis de caini vagabonzi in Capitala, sotii Anghel, au fost audiati, luni, de procurorii parchetului instantei supreme, in dosarul in care anchetatorii au inceput urmarirea penala pentru ucidere din culpa.

La iesirea de la Parchet, tatal lui Ionut, Valentin Anghel, a infirmat informatia potrivit careia el si sotia lui s-ar fi constituit parte civila in dosarul penal, cu pretentii civile de un milion de euro, potrivit Mediafax.

Tatal copilului nu a vrut sa raspunda la alte intrebari formulate de presa.

Tot luni, Cristian Lemnaru a fost la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru a fi anuntat ca este pus sub invinuire in calitate de director al Administratiei Domeniului Public (ADP) Sector 2.

Seful ADP Sector 2 a declarat, la iesirea de la Parchetul Instantei Supreme, ca se fereste sa dea declaratii la acest moment, acuzatia fiind “destul de grava”, iar cauza penala e pe rol. El a precizat ca luni s-a stabilit doar ca in zile urmatoare sa revina la Parchet, pentru a da o declaratie completa, dupa ce isi va pregati apărarea.

Intrebat despre situatia cainilor care in 2 septembrie l-au omorat pe copilul de patru ani, in apropierea Parcului Tei, Lemnaru a raspuns: “Niciodata nu a avut ADP-ul in grija acei caini, maidanezii nu erau ai ADP-ului, iar terenul unde s-a intamplat acea nenorocire nu apartinea domeniului public”.

Intrebat in legatura cu strangerea cainilor de pe strazi, Lemnaru a spus ca “niciodata nu a fost responsabilitatea ADP”. Acesta considera ca si in Romania, ca si in alte tari, parcurile nu trebuie ingradite, reprezinta un loc public cu intrari si iesiri pentru oamenii care le folosesc.