Parisul confirma AUTENTICITATEA inregistrarii video in care apare francezul RAPIT

O grupare islamista afiliata organizatiei TERORISTE STAT ISLAMIC (SI) a revendicat, luni, intr-o inregistrare video, RAPIREA unui cetatean francez in Algeria si a amenintat ca il va UCIDE in cel mult 24 de ore daca Franta nu va opri atacurile aeriene contra SI in Siria.

Gruparea islamista algeriana “Jund al-Khilafa” (Soldatii Califatului), afiliata organizatiei TERORISTE SI, a difuzat o inregistrare video in care il arata pe cetateanul francez luat ostatic si in care ii cere presedintelui francez sa solutioneze aceasta situatie. Ostaticul, Hervé Pierre Gourdel, sta asezat, inconjurat de doi barbati, mascati si inarmati cu pusti Kalasnikov.

Citeste si: UN FRANCEZ A FOST RAPIT IN ALGERIA, RAPIREA A FOST REVENDICATA DE O GRUPARE AFILIATA ORGANIZATIEI STAT ISLAMIC

Ostaticul spune ca este originar din Nisa si practica meseria de ghid montan. El a precizat ca a venit sambata in Algeria si a fost RAPIT duminica seara.

“Ii las lui Hollande, presedintele statului francez ucigas, grija de a opri atacurile contra Statului Islamic in urmatoarele 24 de ore dupa publicarea acestui comunicat sau cetateanul francez Hervé Gourdel va fi MACELARIT”, declara unui dintre cei doi barbati in aceasta inregistrare video.

Potrivit autoritatilor franceze si algeriene, Hervé Pierre Gourdel a fost RAPIT in apropiere de localitatea Tizi Ouzou, situata la 110 kilometri est de Alger.

Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a confirmat, luni, autenticitatea inregistrarii video in care apare ostaticul francez RAPIT duminica in Algeria de o grupare islamista afiliata organizatiei teroriste Stat Islamic (SI), relateaza AFP.

Citeste si: O INTERVENTIE MILITARA TERESTRA IMPOTRIVA GRUPARII STAT ISLAMIC NU TREBUIE EXCLUSA

“Ministerul de Externe confirma, din nefericire, autenticitatea acestei inregistrari video care prezinta imagini cu Hervé Gourdel, turistul francez de 55 de ani RAPIT duminica”, a declarat Fabius in cursul unei conferinte de presa.