Parisul denunta o CRIMA ABOMINABILA in cazul DECAPITARII lui Steven Sotloff. Reactia lui David Cameron

“ASASINAREA jurnalistului american Steven Sotloff de catre teroristi (din cadrul gruparii) STATUL ISLAMIC (SI), la cateva zile dupa cea a lui James Foley, constituie, daca se confirma, o crima abominabila”, a declarat marti ministrul francez de Externe, Laurent Fabius.

“Este o noua ilustrare a barbariei fara limita a acestui califat al terorii care trebuie combatut cu cea mai mare determinare”, a adaugat ministrul intr-un comunicat.

Citeste si: VIDEO. IPOTEZA SOC: DECAPITAREA LUI JAMES FOLEY ESTE O INSCENARE

Premierul britanic, David Cameron, a apreciat, marti seara, intr-o scurta declaratie, ca inregistrarea video care prezinta DECAPITAREA jurnalistului american Steven Sotloff, revendicata de gruparea ultraradicala STATUL ISLAMIC (SI), este “absolut dezgustatoare si infama”, relateaza AFP.

Cameron a adaugat ca va face o declaratie mai tarziu, in contextul in care SI a amenintat ca va UCIDE un ostatic britanic.

DECAPITAREA lui Steven Sotloff, in varsta de 31 de ani, a fost revendicata de SI intr-un video publicat marti pe Internet, potrivit SITE, un centru american de supraveghere a site-urilor islamiste.

Citeste si: TERORISTII DIN GRUPAREA STATUL ISLAMIC SUPUN OSTATICII LA TORTURA SIMULARII INECULUI

Sotloff ar fi fost rapit pe 4 august 2013 la Alep, in Siria, in apropiere de frontiera cu Turcia. Acest fin cunoscator al Orientului Mijlociu scria de ani de zile despre lumea musulmana.

In urma cu doua saptamani, UCIDEREA de catre SI a reporterului american James Foley a socat Statele Unite si a fost condamnata in lumea intreaga.

Sursa foto: pamelageller.com