Parlamentar Jobbik: Visez la o Ungarie reintregita! Meciul Romania – Ungaria este doar partial despre fotbal

Marton Gyongyosi,  membru al Parlamentului maghiar si totodata al partidului extremist Jobbik, a declarat, pentru ziarul New York Times, ca ar vrea sa traiasca intr-o Ungarie reintregita, intr-o lume in care tara sa-si recastige teritoriul pierdut, informeaza Ziare.com.

Cresterea grupurilor nationaliste maghiare, precum Jobbik, a fost vazuta de toti drept o sursa de crestere a tensiunilor in zona, se arata intr-un amplu material al New York Times, dedicat meciului de fotbal dintre nationalele Romaniei si Ungariei, dar si relatiilor dintre cele doua tari, cu titlul “Meciul de calificare Romania-Ungaria este doar partial despre fotbal”.

“Mi-ar placea sa traiesc intr-o lume, visez la o lume unde Ungaria recastiga teritoriul pe care l-am pierdut si cred ca fiecare ungur ar trebui sa gandeasca asa”, a declarat Marton Gyongyosi, membru al Parlamentului maghiar si purtator de cuvant pe tema Afacerilor Externe pentru Jobbik.

“Realitatea este insa diferita. Trebuie sa ne descurcam mereu cu ce avem”, a continuat acesta.

Gyongyosi a negat ca partidul sau este responsabil de recentele deteriorari ale relatiilor dintre Romania si Ungaria sau pentru intoleranta vazuta pe stadioanele de fotbal din tara sa.

Sursa foto: presstv.ir