PARLAMENTARII au intrat in VACANTA. Cate LEGI nedezbatute au LASAT in urma lor

Parlamentarii sunt incepand de miercuri, 1 iulie, in vacanta de vara, care se va incheia pe 1 septembrie, dar au lasat peste 200 de legi depuse si pe care nu le-au dezbatut.

Puțin peste jumatate dintre propunerile depuse au fost promulgate, deoarece restul fie nu au fost dezbatute, fie au fost respinse, noteaza Digi 24.

In plus, Guvernul legifereaza in continuare in locul Parlamentului. Peste 50% din actele normative adoptate sunt de fapt ordonante.

Cea mai mare promisiune neonorata a alesilor este votul prin corespondenta. Desi au fost depuse mai multe proiecte care sa-i ajute pe romanii din strainatate sa voteze, Comisia pentru Cod Electoral nu l-a dezbatut pe niciunul.

In schimb, alesii au votat pensii speciale pentru ei si pentru functionarii parlamentari sau si-au salvat colegii de anchetele DNA. Varujan Vosganian si Laszlo Borbely sunt doar doua exemple pentru care colegii lor au blocat inceperea urmaririi penale.

De asemenea, acestia au adoptat Codul Silvic, Codul Fiscal, prin care TVA scade de anul viitor la 19%, iar TVA pentru alimente a scazut deja la 9%, legea finantarii partidelor, pe cea a alegerilor locale si parlamentare si au dublat alocațiile copiilor.

Sursa foto www.realitatea.net