PARLAMENTARII au votat modificarea STATUTULUI SENATORILOR si DEPUTATILOR

Plenul reunit al Parlamentului a votat miercuri modificarea Legii statutului deputatilor si senatorilor, prin care parlamentarii primesc o derogare de la Codul Penal in sensul in care nu mai este conflict de interese angajarea la cabinete a persoanelor cu care acestia au lucrat in ultimii cinci ani, informeaza News.ro. 

Au fost 275 de voturi “pentru” si 22 de abtineri. Raportul favorabil al comisiei parlamentare pentru statut a fost adoptat marti. “Este doar modificarea aceea care prevede ca nu e conflict de interese. E un aviz favorabil. Amendamentul asta spune, ca nu e un conflict de interese ca eu sa pastrez un angajat chiar daca a lucrat cu mine cinci ani”, a precizat Adriana Saftoiu (PNL), vicepresedintele comisiei, intrebata daca s-a dat un raport favorabil propunerii, citeaza News.ro.

Deputatul PNL a dat si un exemplu prin care a argumentat necesitarea schimbarii legislatiei in privinta conflictului de interese. “Daca eu te-as angaja pe tine la cabinetul meu parlamentar si tu esti foarte buna, dupa cinci ani de zile eu iti spun ca trebuie sa pleci? Nu are nicio logica povestea asta. Despre asta e vorba”, a afirmat deputatul PNL. Liberalii nu au semnat acest proiect de lege. 

Proiectul trebuie votat de plenul reunit al Parlamentului. 

Sursa foto: adevarul