Senatorul DOINA TUDOR sub CONTROL JUDICIAR. Decizia privind arestarea lui PAUN, AMANATA pana sambata. UPDATE

Senatoarea DOINA TUDOR si deputatul NICOLAE PAUN au fost adusi vineri la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), care urmeaza sa judece propunerile DNA de ARESTARE PREVENTIVA in cazul lor, dupa ce au fost retinuti si si-au petrecut noaptea in arestul Politiei Capitalei. DOINA TUDOR si NICOLAE PAUN sunt cercetati in dosare diferite.

UPDATE 22:57: Judecatorii de la ICCJ au amanat pentru sambata pronuntarea unei decizii pe cererea DNA de arestare preventiva a deputatului NICOLAE PAUN, presedinte al Asociatiei Partida Romilor ”Pro Europa”, urmarit penal pentru fapte de coruptie in legatura cu derularea unor proiecte cu fonduri europene, informeaza Agerpres. 

Solicitarea DNA a fost judecata vineri, insa instanta a amanat pronuntarea pentru sambata. Intre timp, NICOLAE PAUN a parasit sediul instantei, dupa ce i-a expirat ordonanta de retinere de 24 de ore.

UPDATE 14.50: Senatorul PNL DOINA TUDOR a fost pus sub CONTROL JUDICIAR conform deciziei luate, astazi, de magistratii Instantei Supreme.

DOINA TUDOR a fost pusa sub acuzare in dosarul in care fostul sau sot, DANIEL GEORGE TUDOR, la data faptei presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), este anchetat in stare de arest la domiciliu pentru luare de mita. In acest dosar, este cercetat tot in arest la domiciliu si Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului, pentru trafic de influenta.

CITESTE SI: DEPUTATUL NICOLAE PAUN, RETINUT DE DNA. POLITICIANUL A FOST TRANSFERAT LA BECIUL DOMNESC. UPDATE

DNA sustine ca, in perioada martie-mai 2013, DOINA TUDOR l-a ajutat in mod direct pe DANIEL GEORGE TUDOR sa primeasca suma de 200.000 de euro (din suma totala de 300.000 de euro primita de acesta), pentru ca el, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa favorizeze o firma de asigurari care facuse obiectul unor activitati de control.

NICOLAE PAUN, presedinte al Asociatiei Partida Romilor ”Pro Europa”, este urmarit penal pentru fapte de coruptie in legatura cu derularea unor proiecte cu fonduri europene, in care este cercetat si deputatul MADALIN VOICU.

Acuzatiile la adresa lui NICOLAE PAUN sunt de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbarea fara respectarea prevederilor legale a destinatiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalarea banilor, efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumparare de influenta si influentarea declaratiilor, toate infractiunile fiind savarsite in forma continuata.

CITESTE SI: DOINA TUDOR, RETINUTA DE DNA. SENATORUL PNL A FOST INCATUSAT SI CONDUS LA AREST. UPDATE

De asemenea, NICOLAE PAUN este acuzat de evaziune fiscala in forma continuata si folosirea, cu rea-credinta, a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect, de asemenea in forma continuata.

Sursa foto: jurnalul