Parlamentarii merg la Rosia Montana saptamana viitoare

Parlamentarii din comisia speciala, au decis miercuri, in prima sedinta, sa se deplaseze la Rosia Montana. Ei vor pleca inca de marti seara, iar miercuri vor avea intalniri cu toate partile implicate, ONG-uri, autoritati locale si mineri.

Miercuri a avut loc prima sedinta a comisiei parlamentare speciale pe proiectul de lege privind Rosia Montana, in cadrul careia s-a decis ca luni, de la ora 12.00, sa se intalneasca cu reprezentanti ai Ministerului Culturii si ONG-urilor, ai Ministerului Mediului si ANRM, ca apoi marti seara sa se deplaseze la Rosia Montana unde vor sta pana joi dimineata. Joi la pranz vor discuta si cu reprezentantii protestatarilor.

Comisia a fost constituita, marti, prin votul plenului reunit, iar din aceasta fac parte parlamentari ai PSD, PNL, PC, UDMR, PPDD si de la minoritati. PDL nu a dorit sa-si desemneze membri in comisie.

Presedintele comisiei este senatorul PSD Darius Valcov, iar din comisie fac parte Ioan Darzu, Florin Iordache, Viorel Stefan, Emacu Gheorghe, Ioan Chelaru, Gabriela Firea, Toni Grebla (PSD), Andrei Gerea, Gigel Sorinel Stirbu, Mircea Dolha, Dumitru Popescu, Petru Ehegartner (PNL), Haralambie Vochitoiu, Tudor Ciuhodaru (PPDD), Attila Korodi, Alexandru Vegh (UDMR), Oana Manolescu (minoritati nationale), Ioan Moldovan (PC).

Parlamentul a decis, marti, ca pana la 1 octombrie sa se depuna amendamente la comisie din partea senatorilor si deputatilor, iar pana la 20 octombrie sa se elaboreze un raport asupra proiectului de lege propus de Guvern.