Parlamentarii PDL pleaca pe rand la Miscarea Populara, lor li se alatura consilierii prezidentiali demisionari

Colegiul National al PMP se reuneste pentru a valida lista finala a candidatilor la conducerea partidului

Un numar de 16 parlamentari ai PDL vor trece la Partidul Miscarea Populara (PMP), zece dintre ei urmand a pleca chiar vineri, potrivit unor surse politice. Acestia, impreuna cu o parte din consilierii prezidentiali care au demisionat recent, vor participa Colegiul National al Miscarii Populare care se va desfasura la Sighisoara.

Printre parlamentarii care se vor inscrie in Partidul Miscarea Populara se numara Andrei Volosevici, Ciprian Rogojan, Florin Popescu, Florin Secara si Gheorghe Florin. Acestia se inscriu in PMP la putin timp dupa ce si Elena Udrea a demisionat din PDL si a intrat in randurile PMP. Si europarlamentarul Cristian Preda si-a anuntat inscrierea in Miscarea Populara. 

Potrivit surselor, este posibil ca cei cinci parlamentari PDL sa participe, vineri, la Colegiul National al Miscarii Populare, organizat la Sighisoara. De asemenea, la eveniment va fi prezent Cristian Preda, care a anuntat pe blog ca se inscrie in PMP si ca va candida la alegerile europarlamentare, transmite Mediafax.

Citeste si: Dupa Udrea, un alt fost membru al PDL s-a inscris in Miscarea Populara

De asemenea, este posibil ca la Colegiul National al Miscarii Populare sa participe si unii dintre consilierii de la Cotroceni care au demisionat recent pentru a se inscrie in formatiune.

Elena Udrea declara, joi, ca si primarul Clujului, Emil Boc, ar putea intra in randurile PMP. “Categoric, da! Numai ca legea nu permite primarilor sa plece din partidul cu care au castigat alegerile, insa evident ca Emil Boc impartaseste aceleasi idei, aceleasi proiecte, aceeasi lupta pe care o duc si Traian Basescu si echipa presedintelui din PDL si sunt convinsa ca si sub forma aceasta, de la distanta, chiar ramanand in Partidul Democrat Liberal, Emil Boc este alaturi de efortul Partidului Miscarea Populara si de presedinte de a se opune actualei Puteri, de efortul de a continua reforme importante, cum sunt cele care au demarat si uitati ca primesc piedici tot timpul si acum ma refer la reforma justitiei, spre exemplu”.

Intrebata daca ar putea urma si alte plecari din PDL, dupa demisia ei, Udrea a raspuns: “Este foarte posibil, pentru ca la fel ca mine gandesc foarte multi colegi din partid. S-a vazut lucrul acesta si la alegerile interne, unde aproape jumatate din partid a votat pentru motiunea pe care am reprezentat-o (…).
La baza partidului, oamenii vor sa ramana in parteneriat cu presedintele (Traian Basescu-n.r.), impotriva USL (…). Sunt foarte multi care, probabil, gandind la fel cum gandesc si eu, se vor regasi mai degraba in Miscarea Populara decat in PDL. Dar nu cred si nu-mi doresc ca Partidul Miscarea Populara sa fie un aspirator de membri de la PDL”.