Parlamentarii petrec ultima noapte la hotelurile ale caror servicii erau platite din buget

Noul Statut al parlamentarilor a fost publicat, luni, in Monitorul Oficial si intra in vigoare dupa trei zile, adica joi. Conform noilor prevederi, parlamentarii vor trebui sa plece din hotelurile ale caror servicii sunt platite acum din buget si sa-si caute singuri cazare.

Optiunile nu sunt prea multe: ori renegociaza contractele cu hotelierii (individual sau colectiv), ori se muta cu chirie. Pana acum, erau alocati 8.000 de lei in fiecare luna pentru cazarea fiecarui parlamentar.

Conform modificarii aduse in Statutul parlamentarilor, suma decontata cazarii in Bucuresti a parlamentarilor din provincie s-a redus la jumatate. Fiecare parlamentar va primi cate 4.000 de lei, suma pe care o pot folosi atat pentru un contract cu un hotel mai convenabil sau pentru o locuinta in chirie.

O parte dintre parlamentari spun ca in cursul zilei de miercuri se vor muta in apartamentele pe care le-au inchiriat in Bucuresti, in timp ce altii, care si-au gasit o situatie provizorie, amana pentru la toamna rezolvarea acestei probleme.

Foto: Jurnalul