Parlamentarii PSD nu vor intra in plen la VOTUL pentru MIHAI RAZVAN UNGUREANU la sefia SIE

Parlamentarii PSD nu vor intra in plen la sedinta de marti a Legislativului in care va fi votata propunerea ca MIHAI RAZVAN UNGUREANU sa preia conducerea Serviciului de Informatii Externe (SIE), a declarat, la RFI, deputatul PSD Florin Iordache, care spune ca “e foarte posibil sa nu existe cvorum”.

Florin Iordache explica de ce PSD nu il voteaza pe Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE: “Din punctul de vedere al PSD, noi nu-l putem vota pe Mihai Razvan Ungureanu, avem mai multe argumente (…). Pe de o parte, nu a fost o nominalizare transparenta, atat timp cat presedintele a spus ca va avea consultari si n-au fost aceste consultari in niciun fel, cu nici un partid politic. Pe de alta parte, in legea speciala, in legea SIE, se precizeaza foarte clar ca directorul Serviciului de Informatii Externe trebuie sa treaca prin CSAT. Din informatiile noastre, in ultimul CSAT sau in ultimele sedinte ale CSAT nu s-a discutat aceasta problema. in al treilea rand, din punctul nostru de vedere, nu-l putem sustine atat timp cat acum doi ani noi printr-un vot al Parlamentului, prin motiune de cenzura, am demis Guvernul condus de Razvan Ungureanu si am stabilit in acel moment ca dumnealui a venit cu doua luni inainte tot din zona serviciilor, a condus Guvernul pentru doua luni de zile, nu a fost bun sa conduca Guvernul si acum il repunem la conducerea Serviciului?”.

CITESTE SI: MRU: VOTUL oricarui PARLAMENTAR RESPONSABIL este IMPORTANT

Florin Iordache spune ca PSD nu va intra in plen la sedinta de marti.
“Nu intram in plen. Din punctul de vedere al PSD, asta este un mod in care dezaprobam aceasta nominalizare si noi, PSD, nu vom intra in sala de plen. Cvorumul trebuie sa-l asigure cei care-l voteaza. inainte de a-l vota, trebuie sa aiba 278 de membri (…). E foarte posibil sa nu aiba cvorum. Neavand cvorum, sedinta nu poate continua”, a mai spus deputatul PSD.

Sedinta Parlamentului pentru numirea lui Mihai Razvan Ungureanu ca director al SIE este programata marti, la ora 17.00.

Liderii PSD si ALDE au anuntat, luni, dupa sedinta coalitiei, ca nu-l vor sustine pe Mihai Razvan Ungureanu la conducerea SIE, ca au analizat toate variantele de a proceda la sedinta Parlamentului, inclusiv de a lasa PNL sa asigure cvorumul, dar decizia o vor lua marti dimineata.

UNPR a anuntat ca va vota, alaturi de PNL, UDMR si minoritati nationale, nominalizarea facuta de presedintele Klaus Iohannis. Prim-vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu spunea ca opozitia are majoritate in Parlament la acest vot, in conditiile in care sunt asigurate, pe langa voturile liberalilor, si cele ale UNPR, UDMR si minoritati nationale, insa este nevoie de prezenta tuturor parlamentarilor pentru a fi asigurat cvorumul.

Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a anuntat, luni seara, ca nu va participa la sedinta de plen a Parlamentului in care se voteaza nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informatii Externe (SIE), spunand ca este dreptul sau individual de senator.

CITESTE SI: DRAGNEA, despre votul in cazul numirii lui MRU la sefia SIE: BOICOTUL e una din variante. Noi nu-l sustinem

”Este o pozitie strict individuala, nu am discutat cu alti colegi si nu cred ca vor fi probleme la vot din partea liberalilor. Probabil ca vor vota aceasta propunere, unii fara prea mare placere. Eu nu am glumit si cand am facut politica am crezut in lucrurile pe care le-am spus”, a declarat Crin Antonescu la Digi 24, precizand ca isi asuma aceasta decizie.

Liderul PSD, Victor Ponta, a scris, luni, pe Facebook, amintind ca Guvernul Ungureanu a fost demis si cu votul PNL si ca liberalii au obtinut atunci cel mai mare scor la alegeri din istorie cu un mesaj impotriva acestuia si a lui Basescu, aratand ca PNL il voteaza acum pe Ungureanu la SIE si intreband: “Cine sunt tradatorii?”.

Sursa foto www.agerpres.ro