PARLAMENTARII s-au intors din VACANTA. Care sunt PROIECTELE legislative prioritate

SENATORII SI DEPUTATII isi reiau, luni, activitatea, dupa o lunga vacanta. REDUCEREA CAS si ordonanta care permite TRASEISMUL politic sunt primele proiecte care intra in dezbaterea PARLAMENTARILOR.

Noua sesiune PARLAMENTARA este una dintre cele mai scurte, dezbaterile urmand sa dureze numai o luna, pentru ca in octombrie incepe campania electorala, informeaza psnews.ro.

Citeste si: VALERIU ZGONEA: PROIECTUL PRIVIND REDUCEREA CAS VA FI DEZBATUT LUNI DE CAMERA DEPUTATILOR

Astfel, printre prioritatile legislative ale alesilor pe luna septembrie se numara si amnistierea fiscala a pensionarilor si a mamelor care au primit sume necuvenite din vina functionarilor. In momentul de fata legea este la Senat, unde dezbaterile au fost sistate din lipsa de cvorum.

Pe lista se afla si legea gratierii si amnistiei infractorilor care au primit pedepse de pana la 7 ani, adoptata in celebra marti neagra, de la sfarsitul anului trecut si trasa pe linie moarta, dupa ce a fost aspru criticata.

Printre prioritatile PARLAMENTARILOR se numara REDUCEREA CAS cu 5 puncte procentuale. Documentul a fost deja votat de senatori in sesiune extraordinara, alesii respingand cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu. Documentul trebuie sa ajunga pe masa deputatilor.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: PNL SI PDL VOR DEPUNE O MOTIUNE DE CENZURA

O alta prioritate pentru alesi este si ORDONANTA DE URGENTA care le permite primarilor sa-si SCHIMBE partidul cu care au castigat alegerile, intr-un interval de 45 de zile. Abia dupa ce documentul este depus in Parlament, poate fi publicat in Monitorul Oficial si astfel sa isi produca efectele.

Sursa foto: psnews.ro