Parlamentarii solicită mai multe acțiuni din partea Congresului SUA privind reglementarea crypto monedelor

Congresmanul Bill Huizenga a cerut ca, Congresul Statelor Unite ale Americii să se concentreze asupra reglementării crypto monedelor într-un interviu acordat lui Bloomberg. Huizenga dorește să vadă mai multă supraveghere în ceea ce el consideră ca fiind piețele de monedă inițială “încă destul de opace”.

Bill Huizenga a argumentat că, Congresul SUA ar trebui să abiliteze autoritățile de reglementare financiară, cum ar fi Comisia pentru valori mobiliare și de burse (SEC) și Comisia de tranzacționare a comodității futures (CFTC), pentru a reglementa piața crypto monedelor în conformitate cu aceleași reguli care guvernează alte valute și acțiuni.

Huizenga a afirmat că principalul motiv pentru care se concentrează asupra reglementării crypto monedelor este de a garanta că investitorii care se ocupă de ICO și crypto monede sunt protejați și oferă un nivel corespunzător de transparență. Republicanul din Michigan a declarat că parlamentarii, în timp ce admit o necesitate de acțiune, încă nu au ajuns la un acord asupra modului în care ar trebui reglementate piețele de crypto monede.

Citește și:  GOOGLE A INTERZIS MINAREA CRYPTO MONEDELOR ÎN PLAY STORE

Principala provocare a reglementării este de a conveni asupra modului în care trebuie clasificate monedele digitale, a concluzionat Huizenga, pretinzând că “toată lumea încearcă să-și dea seama dacă este pește sau pasăre. Se pare că ar putea fi o combinație. E un fel de necunoscut sau ceva între ele. Cum facem asta?

Congresmanul a reiterat sentimentele ofițerului principal pentru riscuri al Coinbase, Mike Lempres, care a subliniat că autoritățile de reglementare din domeniul financiar clasifică tokenurile digitale în cadrul obligațiilor instituției lor. În timp ce SEC consideră crypto monedele ca valori mobiliare, CFTC susține că tokenurile digitale sunt mărfuri. Alte autorități de reglementare, cum ar fi FinCEN și Serviciul de venituri interne (IRS), declară că monedele crypto ar trebui să fie considerate bani și, respectiv, proprietate.

Huizenga este membru al Comitetului pentru Servicii Financiare și este președintele Pieței de Capital, a Valorilor Mobiliare și al Subcomitetului de Investiții. Potrivit lui Bloomberg, el ar putea fi un candidat la conducerea Comitetului de Servicii Financiare dacă partidul republican va controla Camera Reprezentanților în urma alegerilor la jumătatea perioadei. Luna trecută, reprezentantul american Warren Davidson (R-Ohio) a declarat că piața ICO necesită o reglementare “ușoară” pentru a oferi mai multă claritate investitorilor, evitând în același timp impunerea unor proiecte cu reglementări nejustificate.

Între timp, comisarul SEC, Hester M. Peirce, a emis un dezacord oficial de la respingerea recentă a recursului agenției în privința apelului Bats BZX Exchange, Inc. de a lista și tranzacționa acțiunile fondului Bircoin (BTC) tranzacționate la bursă (ETF), Winklevoss Bitcoin Trust.