Parlamentarii taie bugetul Administratiei Prezidentiale, al CCR si CNA

Puterea si Opozitia s-au contrat in Senat pe reducerea TVA-ului pentru lapte, legume si fructe

Parlamentarii din comisiile de specialitate care dezbat, vineri, proiectul de buget pe 2014 au luat  hotararea sa mai reduca din banii alocati unor institutii. Astfel, din bugetul Administratiei Prezidentiale au fost taiati 300.000 de lei.

Celelalte institutii care au ramas fara bani sunt Curtea Constitutionala, careia i s-au taiat 50.000 de lei, CNA, cu un minus de 100.000 de lei, Agentia Nationala de Integritate sau Ministerul de Finante.

In total, s-au adunat astfel 2.850.000 de lei care vor merge integral catre ministerul Culturii, respectiv pentru restaurarea monumentelor istorice.

In aceeasi ordine de idei, cu 34 de voturi pentru, cinci impotriva si nicio abtinere, bugetul Departamentului pentru Turism, IMM-uri si mediul de afaceri condus de Maria Grapini a trecut de comisiile reunite din Parlament. Desi Grapini a explicat ca sumele din buget vor duce la o reducere a numarului de finantari acordate prin programul Mihail Kogalniceanu, membrii comisiilor nu au aprobat niciunul dintre amendamentele propuse.

Sursa foto: adevarul.ro