PARLAMENTARII VOR SA SCHIMBE REGULILE DE LA LOTO

Parlamentarii vor sa schimbe regulile de la extragerile Loto. Alesii propun inlocuirea actualului sistem de extragere a bilelor, cu o extragere manuala, informeaza jurnalistii de la cotidianul Libertatea.

Daca in acest moment, numerele norocoase sunt stabilite printr-un sistem de extragere unde bilele sunt impinse in urna printr-o suflanta, parlamentarii vor ca, in viitor, in ziua jocului un numar de copii legati la ochi sa extraga bilele din urne.

CITESTE SI: SCANDAL LA LOTERIA ROMANA: CONDUCEREA, ACUZATA CA A INVENTAT UN CASTIGATOR PENTRU A SUBTILIZA 3 MILIOANE DE EURO

Concret, la Jocul 6/49 vor exista sase copii aflati fiecare intr-un alt oras din Romania care vor scoate fiecare un numar castigator din urna. Primul numar extras intr-un oras nu se va mai afla in nicio urna din celelalte cinci orase, la fel al doilea si tot asa pana la final. Aceeasi procedura va fi folosita si in cazul celorlalte jocuri.

Initiativa alesilor vine in contextul scandalurilor in care apare numele Loteriei Romane. Cea mai recenta controversa a fost legata o extragere de la sfarsitul anului trecut, atunci cand la aceeasi agentie din Gaesti au fost depuse doua bilete castigatoare. Fostul consilier al Loteriei Romane Sorin Constantinescu a acuzat ulterior conducerea institutiei ca a inventat un castigator pentru a pune deoparte trei milioane de euro. In cele din urma, doar unul dintre cei doi castigatori si-a revendicat premiul.

Sursa foto: loto